28 / 04 / 2024

Cebinde nakit olmayan kredi kartına yüklendi! Kredi kartı kullanımı gitgide artıyor!

Cebinde nakit olmayan kredi kartına yüklendi! Kredi kartı kullanımı gitgide artıyor!

Son zamanlarda ekonomik zorlukların yaşanması, vatandaşları borçla geçinmeye mecur kılıyor. Artan enflasyonla alım gücünün düşmesi nedeniyle vatandaşlar düşük faizli kredi kartlarına yöneliyor. 2023 yılında bir önceki yıla göre daha fazla kredi kartının kullanıldığı görülüyor. 



2023 yılının Ocak'tan Nisan ayına kadar kredi kartıyla yapılan işlem tutarı net olarak belli oldu. Toplamda 1 trilyon 663 milyar 469 milyon 430 bin TL'ye ulaştı. İhtiyaç kredilerinin faizlerinin artışının zirveye tırmanmasıyla vatandaşlar yüzde 1.36 faizli kredi kartlarına başvurdu. Kredi kartıyla yapılan ödemelerin nisan ayı verileri geçen yılın nisan ayına göre yüzde 114 arttı. Böylece toplamda 422.3 milyar liraya ulaştı.

Cebinde nakit olmayan kredi kartına yüklendi! Kredi kartı kullanımı gitgide artıyor!

2023 yılında kredi kartı harcamaları ilk 4 ayda artarak katlandı

Seçimden sonra fiyatların artması beklentisi nedeniyle vatandaşlar kredi kartları aracılığıyla alışverişlerini yaptı. Sözcü Gazetesi'nden belirtilen habere göre 2023 yılının ilk 4 ayında kredi kartının kullanım artışı dikkat çekti. Kredi kartıyla yapılan işlem tutarı  2 milyar 473 milyon ile rekor kırdı. Nisan ayında ise yaklaşık 641.9 milyon  işlem adedi dikkat çekti. 2022 yılının ilk 4 ayında işlem adedi 2 milyar 20 milyon tutarındayken 2023 yılında 22.43 artış oldu ve 2.5 milyara ulaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön