18 / 05 / 2024

Kredi kartlarına faiz zammı mı geliyor?

Kredi kartlarına faiz zammı mı geliyor?

Kredi kartlarına faiz zammı gelebileceği belirtildi. Merkez Bankası piyasa beklentileri anketinde tahmin edildiği gibi politika faizi yüzde 8.50’den yüzde 17.50’ye yükseltirse, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı da yüzde 1.36’dan yüzde 2.15’e kadar çıkabileceği ifade edildi.



AĞUSTOSA SARKABİLİR

TCMB’nin 2022 yılı ağustos ayında başladığı politika faizi indirimleri sonrasında bankaların kredi kartı işlemlerinde uygulayabilecekleri azami faiz oranları da indi. Politika faizi indirimlerinden önce yüzde 1.80 olan kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı 2022 yılı aralık ayından bu yana yüzde 1.36 olarak uygulanıyor.  Her ayın sondan 5’nci işgününde sonraki ayın kredi kartı faiz oranları belirleniyor. Uzmanlar, bu ay Kurban Bayramı sebebiyle, faiz artırılsa bile kredi kartı faizlerine yansımasının ağustos ayına sarkabileceğini ifade etti.

 Kredi kartlarına faiz zammı mı geliyor?

YILBAŞINDAN BU YANA YÜZDE 60 ORANINDA ARTTI

İhtiyaç kredileri faizleri yüzde 60 seviyesine kadar ulaşarak rekor kırınca insanlar yüzde 1.36 faizli kredi kartlarına sığındı. Özellikle 2023 yılı başından bugüne kadar tüketici kredilerinde artış oranı yüzde 22.2 seviyesinde olurken, kredi kartları kanadında bu artış yüzde 60 seviyesini buldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nın (BDDK) paylaştığı verilere göre 9 Haziran itibarıyla tüketici kredileri hacmi 1 trilyon 374 milyar TL, kredi kartları ise 1 trilyon 62 milyar TL hacme erişti. Yani insanların ihtiyaç, konut ve taşıttan oluşan tüketici kredisi borcunun yüzde 77'si kadar da kredi kartı borcu olduğu öğrenildi.

O belediye çok sayıda personel alacak! Açık kadrolar belli oldu! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

QNB Finansbank’tan son çağrı! Adınıza yatırılacak bu parayı hemen almanız istendi!

A101’de Samsung mikrodalga fırın 1.999 TL’ye, Fantom dik süpürge 729 TL’ye, kıyma ve salça makinesi 799 TL’ye düştü!


Geri Dön