01 / 05 / 2024

Kredilere ve kredi kartlarına kısıtlama geliyor! Bakan resmen duyurdu: Yüksek kredi hacmiyle enflasyon kontrol edilemez!

Kredilere ve kredi kartlarına kısıtlama geliyor! Bakan resmen duyurdu: Yüksek kredi hacmiyle enflasyon kontrol edilemez!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında gündem ile ilgili konuştu ve kredi ve kredi kartlarına düzenleme geleceğini belirtti. İşte ayrıntılar..



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir canlı yayında ekonomi politikaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Mehmet Şimşek, söz konusu açıklamasında OVP’de enflasyonun 2023 için 65, 2024 için 33, 2025 için yüzde 15,2, 2026 için yüzde 8,5 olarak öngörülmesine karşın, enflasyon hedeflerinin iddialı olduğuna ilişkin eleştirileri yanıtladı. 

Bakan Şimşek, konuya ilişkin açıklamasında, "OVP’de enflasyonu tekrar 3 yılın sonunda tek haneli rakamlara düşürmek önceliğimiz. Enflasyon hedefimizi iddialı bulanlar olabilir. Biz mümkün olduğunca en gerçekçi rakamları ortaya koymaya çalıştık" diyerek, genel anlamda OVP’nin hedeflerinin gerçekçi bulunduğunu söyledi.

Aralık 2021 ile Mayıs 2023 arasında kurun belli bir düzeyde tutulduğunun altını çizen Şimşek, "Bizim bir kur hedefimiz yok. Aslında tahmin de olmaması lazım. Biz bir program yaptık, programın değişik evreleri var" açıklamasında bulundu.

Kredilere ve kredi kartlarına kısıtlama geliyor! Bakan resmen duyurdu: Yüksek kredi hacmiyle enflasyon kontrol edilemez!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı son dakika açıklamasında "Küresel ekonomiye baktığımız zaman; büyümenin düşük seyrettiği dönemdeyiz. Ortalama büyüme yüzde 3 civarında olacak" ifadelerine yer verdi ve dezenflasyon ve fiyat istikrarının OVP’nin en önemli bileşeni olduğunu aktardı. 

OVP’de enflasyonun tekrar 3 senenin sonunda tek haneli rakamlara düşürülmesinin öncelik olduğuna değinen Bakan Mehmet Şimşek, "Üçüncü önemli bileşen ise yapısal dönüşüm. Bir taraftan üretken alanlara yatırım yaparken diğer taraftan mevcut kaynakları daha verimli nasıl kullanacağımıza yönelik yapısal dönüşüm çabası olacak" açıklamasında bulundu. 

Bu kadar yüksek seyreden bir kredi hacmiyle enflasyonun ve cari açığın kontrol altına alınmayacağına dikkat çeken Bakan Şimşek, kur hedeflerinin olmadığına, kurdan enflasyona geçişkenliğin zamanla azalacağına vurgu yaptı. 

Kredilere ve kredi kartlarına kısıtlama geliyor! Bakan resmen duyurdu: Yüksek kredi hacmiyle enflasyon kontrol edilemez!

KREDİ VE KREDİ KARTLARINA DÜZENLEME GELİYOR 

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamasında kredi ve kredi kartları ile ilgili de konuştu ve "Kredi ve kredi kartlarına yeni düzenlemeler getireceğiz" dedi. 

Taşıt kredilerinde çok net bir şekilde sınırlayıcı bir perspektife sahip olunduğunun altını çizen Bakan Şimşek, "Birinci konutu kredilendirme konusunda değişikliğe gitmeyeceğiz ancak ikinci, üçüncü konut veya tatil yerlerindeki yerlere ilişkin vatandaşın imkanı varsa alır ama krediyle desteklemeyeceğiz" açıklamasını yaptı. 

"Programa kaynak arayışında ve Türkiye'ye yatırım arayışına girdiğimizde önce dost ülkeleri ziyaret ettik" diyen Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri'nin teveccüh göstererek 51 milyar dolara yakın bir program açıkladığını da söyledi. 

Arsa ve arazi fiyatları en çok bu 5 ilde arttı! İşte metrekare metrekare son dakika fiyatları!

Sağlık Bakanlığı 2023 yılı 2'nci dönem atama kurası ne zaman? Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi!

Kışa hazırlık yapanlar ŞOK Markete akın edecek! Domates 7 TL'ye, kavanoz 5 TL'ye, kavanoz kapağı 10'lu 19 TL'ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön