27 / 04 / 2024

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

Ukrayna'nın Rusya ile tutuştuğu savaş dünyada ayçiçek yağı arzını derinden etkiledi. Ayçiçek yağında fiyatlar stok krizi nedeniyle yükselişe geçmişti. İngiltere'de zincir marketi Tesco ayçiçek yağı satışlarında kısıtlama getirdi. Türkiye'deki son durumu ise Bakan Kirişçi açıkladı.



Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Niğde'de sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye'de ayçiçek yağıyla ilgili son gelişmeleri masaya yatırdı. Kirişçi, İngiltere'nin ayçiçek yağı satışlarına kota getirmesine dikkat çekerek, "Ülkenin adı İngiltere, savaş yok, çatışma yok, herhangi bir şey yok ama ayçiçek yağına 5 litreyle bir kısıtlama getirme ihtiyacı hissediyor" şeklinde konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön