28 / 04 / 2024

Ayçiçek yağına indirim geliyor! 15-20 gün sonra fiyatlar düşecek!

Ayçiçek yağına indirim geliyor! 15-20 gün sonra fiyatlar düşecek!

Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaş Türkiye'de ayçiçek yağına olan rağbeti arttırmıştı. İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir konuya ilişkin açıklama yaparak, Türkiye'nin ayçiçek yağıyla ilgili herhangi bir stok sorununun olmadığını kaydetti.



Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaş Türkiye'de ayçiçek yağına olan rağbeti arttırmıştı. İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir konuya ilişkin açıklama yaparak, Türkiye'nin ayçiçek yağıyla ilgili herhangi bir stok sorununun olmadığını kaydetti. Demir, "2-3 günde bir ürünün stoku bitmez. Hafta sonu vurgun yaptılar. 15-20 gün sonra yağ fiyatları düşecek" dedi.

Ayçiçek yağına indirim geliyor! 15-20 gün sonra fiyatlar düşecek!

"TÜRKİYE'DE NE ZEYTİNYAĞI NE DE AYÇİÇEK YAĞI SORUNU VAR"

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Türkiye'nin bitkisel yağ üretiminin olduğunu söyleyen Ömer Demir, "Kalan yüzde 30'u ithal ediyoruz. İddia ediyorum ki yıl sonuna kadar yağ ithal etmeyelim yine de sıkıntı yaşamayız. Raflara gelirsek, 2-3 günde bir ürünün stoku bitmez. Ürün zaten 1 aydır rafta duruyor. Bunun adı stokçuluktur. Hafta sonu inanılmaz sayıda yağ satışı yapıldı ve çok büyük bir kazanç elde edildi vatandaşın üzerinden. 15-20 gün sonra yağ fiyatları düşecek. Türkiye'de ne zeytinyağı ne de ayçiçek yağı sorunu vardır. Türkiye'de stokçuluk sorunu vardır" diye konuştu.

Ayçiçek yağına indirim geliyor! 15-20 gün sonra fiyatlar düşecek!

"PLANLI BİR VURGUN YAPILIYOR"

Kriz varmış gibi lanse edilmesinin planlı olduğunu ifade eden İstanbul Ziraat Odası Başkanı, "Yaşanan panik ve kaos havasının amacı insanları korkutmak. Bunun üzerinden para kazanmak ve siyasi rant elde etmek. Muhalif medyada da bu görüntülerin özellikle servis edilmesi, kriz varmış gibi lanse edilmesi tamamen planlıdır. Daha önce yapamadıklarını 2022'de gıda üzerinden, ekonomi üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Korku anındaki reaksiyonları iyi biliyorlar. Bunun üzerinden oynuyorlar. Kazanan yine kaostan beslenenler oluyor. Bu kriz yapay bir kriz ve tamamen algılarla yönetiliyor. Devletimiz en kısa sürede buna çözüm bulacaktır" diye açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön