12 / 05 / 2024

Ayçiçek yağına indirim geliyor! 15-20 gün sonra fiyatlar düşecek!

Ayçiçek yağına indirim geliyor! 15-20 gün sonra fiyatlar düşecek!

Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaş Türkiye'de ayçiçek yağına olan rağbeti arttırmıştı. İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir konuya ilişkin açıklama yaparak, Türkiye'nin ayçiçek yağıyla ilgili herhangi bir stok sorununun olmadığını kaydetti.



"ÜRETİCİNİN KAZANMASI LAZIM"

Türkiye'nin tarımda daha köklü bir reforma ihtiyacı olduğunu ifade eden Ömer Demir, söz konusu alanda uzmanlarla çalışnıın daha iyi olacağını ve radikal kararlar alınmasının büyük önem arz ettiğini kaydetti. Demir, "Profesörlerle, kurullarla bu iş olmaz. Tabii ki onlara da ihtiyaç var ama kesinlikle yeni düzenlemeler yapılması lazım. Türkiye'de ne zeytinyağı ne de ayçiçek yağı sorunu vardır. Türkiye'de stokçuluk sorunu vardır" şeklinde konuştu. Ürünü üretenin 2 lira kazanırken, satıcının o üründen 20-30 lira kazandığını söyleyen Demir, bunun son derece yanlış olduğunu, asıl üreticinin kazanmasının gerektiğini vurguladı.

Ayçiçek yağına indirim geliyor! 15-20 gün sonra fiyatlar düşecek!

"TÜRKİYE'NİN TARIMDA ÖNÜ AÇIK"

Tarım Bakanlığı'nın da üstüne düşeni yapması gerektiğini belirten Demir, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Başbakan'ken ben hatırlıyorum sürekli toplantı yapardık. Bu şekilde sorunları hızlı çözüyorduk. Bugün yanıbaşımızda savaş var. Tarımda ve ticarette, yaptırım gücü olan yeni bir sistem kurulmalı. Bakanlıklara bu konuda çok iş düşüyor. Ben sürekli çiftçiyle, üreticiyle beraberim. Haftanın 5 günü onların sorunlarını dinliyorum. Türkiye'nin tarımda önü oldukça açık."

"100 BİN TON FAZLA ZEYTİNYAĞIMIZ VAR"

Yeni Şafak'ın haberine göre Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan, Türkiye'de yeteri kadar yerli üretim zeytinyağı stokunun bulunduğunu belirterek, "Bu yıl yaklaşık 235 bin ton zeytinyağı üretimi yaptık. Geçen seneden devir stokla 270- 280 bin ton civarında elimizde zeytinyağı var. Bizim bilançomuza baktığımızda ortalama iç tüketimimiz kişi başına 2 kilogram olduğuna göre toplam 160-170 bin ton civarındadır. Hem iç tüketime hem de ihracata yetecek kadar zeytinyağı mevcut" ifadelerini kullandı.

Bakanlıklardan 81 ilde ayçiçek yağına denetim!

Tarım Kredi Kooperatifi ayçiçek yağı fiyat listesi! 

Ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? İşte 7 Mart 2022 ayçiçek yağı fiyat listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön