21 / 05 / 2024

Bakanlıklardan 81 ilde ayçiçek yağına denetim!

Bakanlıklardan 81 ilde ayçiçek yağına denetim!

Bakanlıklar, yağ kuyruklarına spekülasyonların sebep olduğunun belirtilmesinin ardından harekete geçti. Maliye Bakanlığı zabıtalarla beraber stokları, Ticaret Bakanlığı ise fiyatları denetlemeye başladı.



Spekülasyonlarla beraber 100 Türk lirasına satılan yağın birden 200 Türk lirasından satılmaya başlandığı öğrenildi. 81 ilde fiyat ve stokçuluğa karşı denetime başlandı.

Hürriyet’te yer alan bilgilere göre, tüm Türkiye’de Maliye Bakanlığı marketlerin ve tedarikçilerin stokçuluk yapıp yapmadığını, Ticaret Bakanlığı ise toptancılarda ve market raflarında yağ fiyatlarını zabıtalarla beraber denetime başladı.

 Bakanlıklardan 81 ilde ayçiçek yağına denetim!

Normal şartlarda 90-100 TL’ye satılan yağın 200 Türk lirasından satıldığını vurgulayan yetkililer, spekülasyonların başladığı gün gümrük vergilerinin sıfırlandığını anımsatarak, perakendecilerin ve marketlerin ellerinde yağ olduğunu, yağ sanayicilerinin ise nisan ortasına dek yetecek oranda hammaddesinin bulunduğuna dikkati çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön