21 / 07 / 2024

Bakanlıklardan 81 ilde ayçiçek yağına denetim!

Bakanlıklardan 81 ilde ayçiçek yağına denetim!

Bakanlıklar, yağ kuyruklarına spekülasyonların sebep olduğunun belirtilmesinin ardından harekete geçti. Maliye Bakanlığı zabıtalarla beraber stokları, Ticaret Bakanlığı ise fiyatları denetlemeye başladı.




Belediyeler, ayçiçek yağı ile ilgili yaşanan tartışmaların ardından zincir marketlere denetim ekiplerini gönderdi. Ankara, İstanbul, İzmir başta pek çok kentte denetimler yapıldı. Denetimde, Ankara’nın Sincan belediyesinde görevli zabıta ekiplerinin de olduğu bilgisi paylaşıldı. Ekipler, denetimlerde raflarda 1 litrelik yağların bulunduğunu, depolarda ise 5 litrelik yağların bulunduğu yönünde rapor hazırladı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri ise ürünlerin depolarda saklandığı ve gelen fahiş fiyat artışı yönündeki şikâyetlerin ardından marketlerde yağ denetimi yaptı.

 Bakanlıklardan 81 ilde ayçiçek yağına denetim!

’’15 GÜNDE YAPILACAK SATIŞ, 1 GÜNDE YAPILDI’’

Ticaret Bakanlığı’nın yapacağı etiket denetimi sonucunun ardından tespitlerini Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na götüreceğini açıklayan yetkililer, Hürriyet’in sorularına şu cevapları verdi:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön