21 / 07 / 2024

Bakanlıklardan 81 ilde ayçiçek yağına denetim!

Bakanlıklardan 81 ilde ayçiçek yağına denetim!

Bakanlıklar, yağ kuyruklarına spekülasyonların sebep olduğunun belirtilmesinin ardından harekete geçti. Maliye Bakanlığı zabıtalarla beraber stokları, Ticaret Bakanlığı ise fiyatları denetlemeye başladı.




“Bu marketlerin yaptığı bir oyun mu? Yoksa ithalatçıların, üreticilerin oyunu mu? Oysa 4 Mart 2022 Cuma günü yayımlanan kararla 30 Haziran 2022 tarihine dek gümrük vergisi sıfırlanmıştı. Bunu da Karadeniz havzasında meydana gelen gelişmelerin bitkisel yağ ve yağlı tohum tedarikinde problemlere neden olmaması; temel gıda ürünlerinde fiyat istikrarı ve arz güvenliğinin sağlanması için yaptığımızı açıklamıştık. 

 Bakanlıklardan 81 ilde ayçiçek yağına denetim!

Bu şekilde ayçiçek yağının ikamesi olabilecek kanola yağı ile yağ hammaddesi kanola tohumu, mısır yağı, aspir yağı, palm ve soya yağlarında uygulanan gümrük vergisinin 30 Haziran 2022 tarihine dek sıfıra indirmiştik. Ayrıca açıkta bekletilen yağ gemilerinin Türkiye’ye girişi için görüşmeler devam ediyordu. Yani ithal edilecek yağ gümrük vergisinin sıfıra çekilmesinden ötürü ucuza bile gelecebilecekken; market rafları yağla doluyken, hasada kadar stok sorunu bulunmuyorken ortaya atılan spekülasyonla 15 gün içerisinde yapılacak yağ satışı, 1 gün içerisinde yapıldı. Fiyatlar ise ciddi oranda katlandı. Bundan dolayı bunu incelemek bizim görevimiz.”

Tarım Kredi Kooperatifi ayçiçek yağı fiyat listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön