29 / 04 / 2024

Erken emekli olmak isteyenler hemen baksın! Tek tek açıklandı!

Erken emekli olmak isteyenler hemen baksın! Tek tek açıklandı!

Kısmi emeklilik konusunda ayrıntılar araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu düzenleme, esnafın sosyal güvenlik primlerini daha erken sürede tamamlamalarına imkân vererek, emeklilik süreçlerini erkene çekiyor. Peki, 3600 günle emeklilik için aranan koşullar neler? İşte detaylar...



Kısmi emeklilik, İş Yasası ve Sosyal Sigortalar Yasası’na göre, belirli bir çalışma süresini veya prim gün sayısını tamamlayanlara sağlanan bir haktır. Bu düzenleme, çalışan kişilere emeklilik öncesi daha erken dönemde kısmi olarak emekli olma olanağı verir.

Erken emekli olmak isteyenler hemen baksın! Tek tek açıklandı!

İşte kısmi emekliliğe ilişkin bazı önemli ayrıntılar:

ahaber.com’un haberine göre, yaş koşulu: Kadınlar için kısmi emeklilik yaş koşulu 58 iken, erkekler için 60 olarak belirlendi. Fakat yaş aralığı, sigorta başlangıcının 2 bin senesinden önce veya sonra olmasına bağlı olarak değişebilir. Bu yüzden, sigorta başlangıç tarihine göre yaş koşulu esneklik gösterebilir.

Çalışma süresi ya da prim gün sayısı: Kısmi emeklilik için çalışma süresi veya prim gün sayısı koşullarının da sağlanması gerekiyor. Genellikle 15 sene ya da 3 bin 600 gün prim ödeme koşulu bulunur. Bu koşulu yerine getirenler kısmi emeklilik hakkından faydalanabilir.

İşte erken emeklilik konusunda diğer detaylar...


Geri Dön