09 / 05 / 2024

Piyasalar bu hafta hangi verileri takip edecek? Nelerden etkilenecek?

 Piyasalar bu hafta hangi verileri takip edecek? Nelerden etkilenecek?

Borsada gözaltılar bu hafta piyasaya nasıl etki edecek. Piyasalar hangi verileri takip edecek? Yatırımcıları nasıl bir hafta bekliyor? İşte detaylar...



Piyasa Analisti Tuncay Turşucu, veri takvimine bakıldığında ise içerde yarın (3 Ekim 2002) açıklanacak enflasyon verilerinin takip edileceğini belirterek, Eşylül ayı TÜFE verisinde beklentilerin aylık yüzde 3.8 ve yıllıkta ise yüzde 80.21'den 84.6'e yükselmesi yönünde olduğunu söyledi. ÜFE verisinin de takip edileceğini kaydeden Turşucu, yurt dışında ise pazartesi günü Japonya, Euro Bölgesi ve ABD İmalat PMI verilerinin takip edileceğini, salı günü ABD fabrika siparişleri verisinin geleceğini ifade etti. Söz konusu veride geçen aya göre bir miktar toparlanma beklendiğini kaydeden Turşucu, çarşamba günü ise Euro bölgesi ve ABD hizmet ve Bileşik PMI verileri alınacağını, aynı gün ABD ISM İmalat dışı PMI verisi bekleneceğini söyledi.

Petrol piyasasında hareketli bir hafta bekleniyor

Yine çarşamba günü OPEC+ toplantısı yapılacağını ve petrol piyasası raporunun yayınlanacağını ifade eden Turşucu, şimdiden OPEC+’ın bu toplantıda günde 1 milyon varilden fazla kesinti yapabileceğine yönelik spekülasyonlar olduğuna dikkat çekti. Önümüzdeki hafta petrol piyasasının hareketli olacağını dile getiren Turşucu, perşembe günü euro bölgesi perakende satışları verisi ve cuma ABD tarım dışı istihdam verisinin takip edileceğini dile getirdi.

İstanbul'da enflasyon uçtu! 

Avro Bölgesi'nde enflasyon rekor yenilerken 3 ülkede yüzde 22'nin üzerine çıktı!

Eylül ayı enflasyonu kaç çıkacak? Piyasa katılımcıları ne bekliyor?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön