29 / 04 / 2024

Eylül ayı enflasyonu kaç çıkacak? Piyasa katılımcıları ne bekliyor?

Eylül ayı enflasyonu kaç çıkacak? Piyasa katılımcıları ne bekliyor?

Piyasa katılımcılarının görüş bildirdiği Boomberg HT anketine göre enflasyon rakamları Eylül ayında da tırmanmaya devam edecek. İşte 19 piyasa katılımcısı ile hazırlanan anketin detayları...



Bloomberg HT'nin Araştırma Birimi tarafından gerçekleştirilen Eylül ayı enflasyon beklenti anketi sonuçlandı. Anket sonucuna göre 3 Ekim'de açıklanacak enflasyon aylık yüzde 3,6  olarak beklenirken yıllık enflasyon 84,5 olarak öngörüldü.

Ankete katılan piyasa katılımcısı kurumlar, enflasyonda yükseliş ivmesinin Eylül ayında da devam etmesini bekliyor. Bloomberg HT Araştırma Birimi tarafından gerçekleştirilen ankete katılan 19 kurumun medyan beklentisi Eylül ayında tüketici fiyat endeksinde yüzde 3,6 artış beklerken, yıllık bazda ise yüzde 84,5 oranında fiyat artışı öngörüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön