16 / 05 / 2024

enflasyon anketi

enflasyon anketi

Piyasa katılımcılarının görüş bildirdiği Boomberg HT anketine göre enflasyon rakamları Eylül ayında da tırmanmaya devam edecek. İşte 19 piyasa katılımcısı ile hazırlanan anketin detayları...

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Piyasanın yıl sonu dolar beklentisi 40 TL oldu!

Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; sene sonu enflasyon beklentisi Ocak'ta yüzde 42,04 seviyesinde gerçekleşti. Sene sonu doları/TL beklentisi ise, 40 TL oldu.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz beklentisini açıkladı.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

Enflasyon tahminlerine göre Ocak'ta emekli ve memur maaşları tam bu kadar olacak! Yüzde 62, yüzde 65 ve yüzde 67.22...

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Orta Vadeli Program ve Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki enflasyon tahminlerine göre memur ve emekli maaş zamları tek tek hesaplandı. İşte milyonlarca kişinin merakla beklediği o rakamlar...

Son dakika! Merkez Bankası resmen açıkladı! Enflasyon tahmini yükseldi! Yıl sonunda dolar 30 lira olacak!

Son dakika haberine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) piyasa katılımcıları anketi sonuçları açıklandı. Buna göre  Katılımcıların 12 ay sonraki enflasyon beklentisi yükselirken, yıl sonunda dolar 30,14 lira olacak.

Enflasyon beklentileri 2022’den bu yana en düşük seviyede!

Avro Bölgesi’nde enflasyon beklentileri düşüyor. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre, tüketicilerin 2024 için Avro Bölgesi enflasyon beklentileri bu yılın mayıs ayında 2022 yılı mart ayından bu yana en düşük düzeye indi.

Mayıs ayı enflasyon anketi belli oldu!

Foreks Haber’in 17 ekonomist ile düzenlediği mayıs ayı enflasyon ve TL anketi sonuçlandı. Ankete göre, TÜFE’de mayıs ayı ortalama tahmin yüzde 0,06 artış yaşanırken, yıllık veride ise medyan tahmin yüzde 39,80 oranında ve ortalama ise yüzde 39,70 oranında artışa işaret etti.

Flaş gelişme… Merkez Bankası açıkladı! Yıl sonunda enflasyon ve dolar ne kadar olacak?

2023 yılına yönelik dolar ve enflasyon tahminlerini değiştiren Merkez Bankası,  Piyasa Katılımcıları Anketi’nden çıkan verileri açıkladı. Yıl sonunda dolar, enflasyon, faiz beklentilerinde şok gelişme… İşte ayrıntılar…

Dolar kaç TL olacak? Enflasyon yükselecek mi? Merkez Bankası yayınladı! İşte piyasa anketi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Açıklanan verilere göre dolar, faiz ve enflasyon tahmini belli oldu. İşte, 2023 Şubat ayı Piyasa anketi ile enflasyon tahmini...

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yükseltti

Merkez Bankası’nın hazırladığı Piyasa Katılımcılar Anketi sonuçları açıklandı. Merkez Bankası 2022 sonu enflasyon ve döviz kuru için yeni tahminini duyurdu. Anket sonuçlarına göre enflasyon yüzde 5 artarken yıl sonu döviz beklentisi 19 liraya ulaştı.

Merkez Bankası'nın anketi yayınlandı! İşte dolar ve enflasyon beklentisi

Son dakika haberine göre, TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, yıl sonu TÜFE artış beklentisi yüzde 64,59, yıl sonu dolar/TL beklentisi 18,89’a çıktı.

Emekli ikramiye ve memur maaş zamlarına enflasyon güncellemesi Merkez'den geldi! İşte yeni rakamlar

TCMB, mayıs ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını açıkladı. Buna göre; yıl sonu enflasyon beklentisi 57,92'e yükseldi. Enflasyon beklentisi, bir önceki dönemde 46,44 seviyesindeydi. Enflasyondaki yükseliş emekli ikramiyesi ve memur maaşlarına da yansıyacak.

Yıl sonu enflasyon ve dolar kuru beklentisi arttı!

Merkez Bankası beklenti anketi ekim ayı sonuçlarına göre, yıl sonu dolar kuru beklentisi 7.90'a çıktı. Enflasyon beklentisi ise yüzde 11.76'ya yükseldi.

enflasyon anketi Haberi

enflasyon anketi

Bloomberg HT'nin Araştırma Birimi tarafından gerçekleştirilen Eylül ayı enflasyon beklenti anketi sonuçlandı. Anket sonucuna göre 3 Ekim'de açıklanacak enflasyon aylık yüzde 3,6  olarak beklenirken yıllık enflasyon 84,5 olarak öngörüldü.

Ankete katılan piyasa katılımcısı kurumlar, enflasyonda yükseliş ivmesinin Eylül ayında da devam etmesini bekliyor. Bloomberg HT Araştırma Birimi tarafından gerçekleştirilen ankete katılan 19 kurumun medyan beklentisi Eylül ayında tüketici fiyat endeksinde yüzde 3,6 artış beklerken, yıllık bazda ise yüzde 84,5 oranında fiyat artışı öngörüyor.

Ankette katılanların Eylül ayına ilişkin aylık enflasyon için en düşük beklentisi yüzde 3, en yüksek beklentisi ise yüzde 4,5 olarak kaydedildi. Yıllık enflasyon için ise en yüksek tahmin yüzde 85,9 olurken, en düşük beklenti ise yüzde 83 olarak öngörüldü.

Aylık enflasyon beklentisinin ölçüldüğü ankete katılanlara yıl sonu enflasyon beklentileri...