27 / 04 / 2024

Enflasyon tahminlerine göre Ocak'ta emekli ve memur maaşları tam bu kadar olacak! Yüzde 62, yüzde 65 ve yüzde 67.22...

Enflasyon tahminlerine göre Ocak'ta emekli ve memur maaşları tam bu kadar olacak! Yüzde 62, yüzde 65 ve yüzde 67.22...

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Orta Vadeli Program ve Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki enflasyon tahminlerine göre memur ve emekli maaş zamları tek tek hesaplandı. İşte milyonlarca kişinin merakla beklediği o rakamlar...



TÜİK tarafından açıklanan yeni rakamlara göre, enflasyon Eylül'de yüzde 4.75 olarak gerçekleşti. Dokuz aylık enflasyon yüzde 49.86 olurken, eylül ayı itibarıyla yıllık enflasyon da yüzde 61.53 şeklinde hesaplandı. Temmuz, ağustos ve eylül aylarında toplam enflasyon yüzde 25.11 şeklinde oldu. 

Buna göre, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşları için üç aylık dönemde yüzde 25.11 oranında enflasyon farkı oluştu. 

Ayrıca, Memur ve emekli memur aylıklarına Temmuz'da yüzde 17.55 oranında zammın yanı sıra 8.077 TL seyyanen zam uygulanmıştı. Memur ve emekli memur maaşlarına Temmuz'da uygulanan toplu sözleşme zammı yüzde 6 olduğu için bu oranı geçen enflasyon farkı uygulanacak. Buna göre, üç aylık dönemde memur ve emekli memur maaşları için yüzde 18.03 oranında enflasyon farkı oluşmuş oldu. 

Enflasyon tahminlerine göre Ocak ta emekli ve memur maaşları tam bu kadar olacak! Yüzde 62, yüzde 65 ve yüzde 67.22...

ENFLASYON TAHMİNLERİNE GÖRE HANGİ MAAŞA NE KADAR ZAM GELECEK?

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre; OVP’deki yüzde 65 enflasyonun gerçekleşebilmesi için senenin son üç ayındaki toplam enflasyonun yüzde 10.10’da kalması gerekli. Piyasa katılımcılarının beklentileri doğrultusunda sene sonunda enflasyonun yüzde 67.22 olabilmesi için de üç aylık dönemdeki toplam enflasyonun yüzde 11.59’u geçmemesi gerekiyor. 

Yıl sonu enflasyonu Merkez Bankası Para Politikası’nın tahmin ettiği gibi yüzde 62 seviyesinde olursa, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ocak ayında yüzde 35.26’lık enflasyon farkı kadar zam uygulanacak. Memur ve emekli memur maaşları ise yüzde 46.74 oranında yükselecek. 

Enflasyon Orta Vadeli Program tahminleri kapsamında  yüzde 65 olursa SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına yüzde 37.76, memur ve emekli memur aylıklarına ise yüzde 53.81 oranında zam gelecek. 

Ayrıca, yıl sonu enflasyonu Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına paralel yüzde 67.22 oranında olursa, Ocak 2024'te SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 31.72, memur ve emekli memur aylıklarına da yüzde 51.48 oranında zam uygulanabilecek. 

Enflasyon tahminlerine göre Ocak ta emekli ve memur maaşları tam bu kadar olacak! Yüzde 62, yüzde 65 ve yüzde 67.22...

Memur ve emekli memur maaşlarına uygulanacak zammın yüzde 15'i toplu sözleşme zammından oluşurken, kalanı enflasyon farkından meydana gelecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, daha önce gerçekleştirdiği bir açıklamasında "Emeklilerimizin sıkıntılarını biliyoruz. Toplumun tüm kesimlerine yönelik adımlar attığımız gibi onların da yaşam koşullarını iyileştirici adımlar atacağız" ifadelerini yer verdiğini belirten Ahmet Kıvanç, emeklilere ilave zamma ilişkin düzenlemenin ocak ayında yürürlüğe alınacak şekilde yapılmasını beklediğine dikkat çekti. 

Başvurana 750 TL destek ödemesi verilecek! Hemen bu son dakika müjdesine bakın!

Bitcoin ne zaman 30 bin dolar olacak? Analistler tarih verdi. Hemen bakın!

Ziraat Bankası'ndan SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklisine ödeme müjdesi! 5 bin TL nakit parayı sakın kaçırmayın!


Geri Dön