08 / 05 / 2024

Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...

 Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...

2021'in ikinci yarısında yakaladığı artış trendi ile Kasım'da 69 bin dolar düzeyine ulaşarak rekor kıran Bitcoin, Aralık'ta tarihi zirvesinden yüzde 20'in üzerinde uzaklaşarak teknik olarak ayı piyasasına giriş yaptı. Peki Bitcoin ve kripto paralar neden değer kaybediyor?



BİTCOİN'DE KAYIP YÜZDE 50'Yİ AŞTI

Dünkü sert düşüş sonrasında, önceden girilmiş alım emirlerinin çalışmasıyla birlikte Bitcoin'de zaman zaman tepki alımları kaydedilse de düşüş, bu gece yarısı daha da sert oldu. Nitekim Bitcoin, 34 bin 4 dolar düzeyine kadar düşerek, yaklaşık yüzde 11 daha değer kaybetti. Bununla birlikte tarihi zirve seviyesi göz önünde bulunduurlduğunda Bitcoin'deki kayıp yüzde 50'yi geçti. 

 Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...

BİTCOİN VE KRİPTO PARALAR ARALIK AYINDAN BERİ AYI PİYASASINDA

2021'in ikinci yarısında yakaladığı artış trendi ile 10 Kasım'da 69 bin dolar düzeyinde tarihi zirvesine ulaşan Bitcoin, bu seviyenin görülmesinden sonra düşüş trendine girdi. Önce 60 bin dolar bandında tutunma mücadelesi veren Bitcoin bu psikolojik bantta kalamadı. Daha sonra 55 bin doların da altına gerileyerek Aralık'ın başında teknik olarak ayı piyasasına girdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön