07 / 05 / 2024

Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...

 Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...

2021'in ikinci yarısında yakaladığı artış trendi ile Kasım'da 69 bin dolar düzeyine ulaşarak rekor kıran Bitcoin, Aralık'ta tarihi zirvesinden yüzde 20'in üzerinde uzaklaşarak teknik olarak ayı piyasasına giriş yaptı. Peki Bitcoin ve kripto paralar neden değer kaybediyor?



3. DİJİTAL PARA RAPORU

Gelecekte finansal sistemi kökünden değiştirebileceğine ilişkin beklentiler yaratan 'Dijital para' konusunda Fed, beklenen raporunu açıkladı. Raporda Fed, dijital doların daha hızlı ödeme seçenekleri sunabileceğine, fakat bunun aynı zamanda finansal istikrar riskler taşıdığına ve mahremiyet endişeleri oluşturabileceğine vurgu yapıldı. 

 Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...

Raporda Fed'in konuyla ilgili net bir pozisyon alınmadığına dikkat çekilirken, yakın zaman dijital para konusunda bir atak yapmayacağı gözler önüne serildi. 

Bu açıklamalar, bir merkezi otoritesi olan ve düzenlemeye tabi olan bir dijital para için bile 'Finansal riskler taşıyabilir' kaygısına neden olurken, zaten merkezi otoritesi olmayan ve oturmuş düzenlemeleri bulunmayan kripto paralarda risklerin daha büyük olacağı algısını oluşturarak, piyasada baskıya sebep oldu.

Kripto paralarda 1 trilyon dolarlık deprem! Bitcoin de çakıldı...

Kripto para şirketlerinden 3 talep!

Kripto paralar ağır yara aldı! Bitcoinde 20 bin dolar sesleri...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön