06 / 05 / 2024

Bitcoin ve kripto paralarda 'batak coinler' ortaya çıktı! Bu daha başlangıç esas darbe gelmedi

Bitcoin ve kripto paralarda 'batak coinler' ortaya çıktı! Bu daha başlangıç esas darbe gelmedi

Kripto paralar son iki aydır dibe doğru başlayan hızlı düşüşünü sürdürüyor. Yüksek enflasyon ve faiz ortamına ilişkin endişelerin yanı sıra sabit coinlerdeki istikrarsızlığın sıçraması kripto para dünyasını sarstı. Bitcoin'in fiyatı yüzde 40'a yakın, Ethereum'un fiyatı yüzde 45 geriledi.



Uzmanlar Amerikan Merkez Bankası FED'in doları güçlü tutmak için takındığı tutumun kripto paraları iyice aşağı çekeceğini söylüyor. Piyasada topyekün bir çöküş beklenmese de kripto paralarda daha ciddi düşüşler görülmeye devam edecek.

Piyasa analizi yapan web sayfası 99Bitcoins verilerine göre; Nisan'da 1700 alt coin artık çöp oldu. 

Öte yandan FED Haziran ayında yeniden faiz artırım kararı için toplanacak. 14-15 Haziran'da toplanacak olan paranın patronlarının alacağı karar herkes tarafından merakla bekleniyor. 

FED'in açıklayacağı faiz kararı gram ve çeyrek altın, petrol, kripto para, dolar gibi birçok piyasayı yakından ilgilendiriyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön