03 / 05 / 2024

Bitcoin'de bekle gör dönemi başladı mı? Kripto yatırımcılarına şok!

Bitcoin'de bekle gör dönemi başladı mı? Kripto yatırımcılarına şok!

Kripto yatırımcıları piyasalarda neler olduğunu ve gelecekte neler olacağını merak ediyor? Peki kripto paraları neler bekliyor? Bitcoin değerlenecek mi? İşte kripto para yatırımcılarının merak ettiği tüm ayrıntılar...



Bitcoin'de 'bekle-gör' dönemi

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın ‘kripto paralar’ kısmı, fiyatları da etkilemeyi sürdürecek. Buna ek olarak, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Mart'la ilgili olarak 25 baz puan işaretini verdi. Bu durumda, kısmen de olsa piyasada fiyatlandı denilebilecek bir durum oldu fakat Powell’ın cebinde hala 50 bp’lik bir yükseliş yer alıyor. 

Yine de bu kanatta yaşanbilecek baskıda biraz azalma olduğu belirtiliyor. Yani mart ayının baskıların biraz daha düştüğü bir ay olabileceği öngörülüyor. İşte bu gelişmelerle beraber kriptoların devi Bitcoin, teknik anlamda son derece kuvvetli 45 bin 500-46 bin dolar direnç alanını geçemedi. Biraz satış olması normal görülüyor ve kâr realizasyonu şeklinde yorumlanabileceği belirtiliyor. Şimdi dev kripto Bitcoin'in, bir miktar ‘bekle-gör’ politikası izleyeceği ifade edilenler arasında. 

Bitcoin de bekle gör dönemi başladı mı? Kripto yatırımcılarına şok!

42.400 doların altına inilmemeli

Şu an için ilk evrede 43 bin 255- 42 bin 652 dolar seviyelerinin olası geri çekilmelerde ilk destek noktaları olduğu belirtiliyor. Bu seviyeleden düşük bir yerde ise en kritik destek noktası olan 42 bin 400 dolar seviyesi bulunuyor. Burası aynı zamanda BTC/ USD paritesinin şu an üzerinde yer aldığı artış trendinin destek alanı olarak dikkat çekiyor ve paritenin bu seviyenin altına düşmemesinin şart olduğu belirtiliyor. 

Bu seviyeye düşmesi halinde ise 41 bin 700 dolar desteğine kadar olan geri çekilmelerin tolare edilebileceğine, fakat bu noktanın da altına düşülmesi paritede yeniden 40 bin dolarlı seviyelerin altının test edilme riskini gündeme getirecek öneme sahip olduğuna dikkat çekiliyor. Haber odaklı seyirle beraber olumlu haberlerin duyulması paritenin kısa vadeli en kritik direnç bölgesi olan 45 bin 500 ile 46 bin dolar seviyesinin kırılmasına imkan sunabilir. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön