03 / 05 / 2024

Bitcoin'de bekle gör dönemi başladı mı? Kripto yatırımcılarına şok!

Bitcoin'de bekle gör dönemi başladı mı? Kripto yatırımcılarına şok!

Kripto yatırımcıları piyasalarda neler olduğunu ve gelecekte neler olacağını merak ediyor? Peki kripto paraları neler bekliyor? Bitcoin değerlenecek mi? İşte kripto para yatırımcılarının merak ettiği tüm ayrıntılar...



HANİ GÜVENLİ LİMANDI?

Bitcoin ve diğer kriptoo paraların ilk aşamadaki bu tepkisinin arkadında paniğe uğrayan kişilerin yaptıkları satışlar ve son zamanlarda yükselen kurumsal yatırımcıların payı yer alıyor. 

Çünkü bazı kurumsal yatırımcılar tarafından diğer piyasalarda gerçekleşen kayıplarının bir bölümünü kripto paralarda satışlarını artırarak kapatmak için çabaladığı ileri sürülüyor. İlk şoktan sonra kripto paralarda bir toparlanma kaydedildi. Savaşla beraber geleneksel ödeme araçlarında gerçekleşen transfer etme ve taşıma sorunu kripto varlıkların ön plana çıkmasını sağladı. 

Bitcoin de bekle gör dönemi başladı mı? Kripto yatırımcılarına şok!

DÜZENLEMELER YAKINDAN İZLENİYOR

Hem ülkelerini terk eden Ukraynalılar hem de Batı’nın ekonomik yaptırımlarının ardından para transferleri engellenen Rusya için kripto paraların başka bir seçenek olabileceğine dikkat çekildi. Fakat kripto borsaları, olası yaptırımlarla karşılaşmamak amacıyla bu çeşitli işlemleri istemeyebilri.

Savaşta gelinen son durumda, Ukraynalı vatandaşların varlıklarını koruma altına almak veya transfer etmek amacıyla kripto paraları tercih etmesinin fiyatları olumlu etkileyebileceği öngörülüyor. Öte yandan Avrupa gibi Batılı ülkelerin kripto paralara ilişkin düzenleme eğiliminin de satış baskısı yaratabileceği belirtiliyor. 

Fakat gelinen son durum kriptoların özellikle kriz süreçlerinde geleneksel yatırım araçlarının karşısında ciddi bir seçenek olacağının ortaya çıkmasını sağladı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön