17 / 05 / 2024

Bitcoin'de büyük kayıp! Yatırımcının keyfi kaçtı

Bitcoin'de büyük kayıp! Yatırımcının keyfi kaçtı

Bitcoin yüzde 8.4 değer kaybederek yaklaşık 3 ayın ardından ilk kez 20.000 doların altına düştü. Düşüş piyasa geneline yayılırken kripto paraların toplam piyasa değeri 68 milyar dolar düşmüş oldu.



68 MİLYAR DOLARLIK ERİME

Kripto paraların toplam piyasa değeri dün yaklaşık 1 trilyon dolar iken bu sabah itibarıyla 932 milyar dolara geriledi.

Powell salı günü Senato Bankacılık Komitesi'nde yaptığı sunumda Fed'in enflasyonu dizginlemek için beklenenden daha hızlı ve yüksek oranda faiz artırımına gidebileceğini belirtti.

Bu konuşma öncesinde Fed'den 22 Mart'ta 25 baz puanlık bir faiz artırımı bekleniyordu. Ancak konuşmanın ardından 50 baz puanlık artırım fiyatlanmaya başladı.

Powell'ın sunumu öncesinde 104.6 seviyesinde bulunan dolar endeksi 105'in üzerine tırmandı. Analistler güçlenen doların son yıllarda olduğu gibi yeniden kripto paraları olumsuz etkilediğini belirtti.

ÖNCE YÜZDE 93 DÜŞTÜ SONRA YÜZDE 1100 YÜKSELDİ

Analistler bunun yanında hacim olarak dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Huobi'nin yerel kripto parası Huobi Token'da dün akşam yaşanan olağandışı hareketin de yatırımcıyı tedirgin ettiğini belirtti. Dün akşam 23.40'ta 4.75 dolardan işlem gören Huobi Token'da bir anda yoğun satışlar geldi. Huobi Token yarım saat içerisinde 0.31 dolara kadar düştü. Yani yüzde 93.4'lük bir düşüş yaşandı. Daha sonra ise yarım saat içerisinde yüzde 1100 yükselerek 3.72 dolara çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön