29 / 04 / 2024

Bitcoin’in gelecekteki fiyatı ne olacak? 1 milyon dolara kadar çıkacak mı?

Bitcoin’in gelecekteki fiyatı ne olacak? 1 milyon dolara kadar çıkacak mı?

Bitcoin (BTC) fiyatları son dönemde durgunluk yaşasa da gelecek 5-6 yıl için farklı tahminler yapılıyor. Bitcoin için bu dönemde 46 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değer kazanacağı şeklinde analiz yapılıyor. İşte BTC için yapılan 10 farklı değerlendirme.



Bitcoin (BTC) son zamanlarda kripto para piyasasının büyük çoğunluğuyla birlikte biraz durgunluk yaşıyor. Ancak pek çok uzman uzun vadeli geleceği konusunda iyimser. Ve bu tahminler arasında en iyimser olanları 1 milyon dolara kadar yükseliyor.

“Undressing Bitcoin” adlı kitabın yazarı ve podcast sunucusu olan Layah Heilpern, paylaştığı bir X gönderisinde 10 yatırım uzmanı ve finans şirketinin gelecekteki Bitcoin fiyatına ilişkin tahminlerini yayınladı. Kriptoparahaber.com’un haberine göre Heilpern özellikle milyarder yatırımcı ve risk sermayedarı Tim Draper ile başladı; Draper başlangıçta BTC’nin Haziran 2025’e kadar 250.000 dolar fiyatına ulaşacağını öngörmüştü. Ancak daha sonra ABD düzenleyicilerinin bu kadar agresif olmasını beklemediğini belirterek 2025 tahminini geri aldı.

1 MİLYON DOLAR OLUR MU?

Blockchain şirketi Blockstream’in CEO’su Adam Back, ağustos ayında BTC’nin 2024’ün yarısında 100.000 dolara çıkacağını belirtti. Haziran 2023’te küresel varlık yöneticisi ARK Investment Management’ın CEO’su Cathie Wood tarafından öne sürülen iddia ise 2030 yılına kadar Bitcoin’in 1 milyon dolara ulaşacağı şeklinde oldu.

Kripto yatırım firması Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’in benimsenme hızı ve enflasyon karşıtı bir değer deposu olmak için özel olarak tasarlanmış olması gibi bir çok özelliği nedeniyle gelecek beş yıl içinde 500.000 dolara ulaşacağını açıkladı.

Fundstrat Global Advisors kurucu ortağı Tom Lee, özellikle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylaması hâlinde Bitcoin’in 2024 yılı sonuna kadar 180.000 dolara ulaşacağı iddiasında bulunuyor.

Bitcoin’in gelecekteki fiyatı ne olacak? 1 milyon dolara kadar çıkacak mı?

BİTCOİN’İN GELECEĞİ İÇİN NE DEDİLER?

Yatırım bankacılığı ve varlık yönetimi devi JPMorgan Chase tahminlerinde biraz daha muhafazakâr davranarak yatırımcıların portföylerinde risk sermayesi veya hacim ayarlı terimlerle altına eşit olması koşuluyla Bitcoin fiyatı için boğa senaryosunda 45.000 dolara dikkat çekiyor.

Kripto varlık yönetiminin önde gelen isimlerinden Pantera Capital ekibi, 22 Ağustos’ta yayınladığı son Blockchain Mektubunda, 2024 için yükseliş görünümüne dikkat çekti ve geçmiş eğilimler devam ederse BTC’nin dört yıl içinde 148.000 dolar civarına çıkabileceğine vurgu yaptı.

Zodia Custody aracılığıyla Avrupa Birliği’nde BTC ve kripto saklama hizmeti sunan Birleşik Krallık’ın uluslararası bankalarından Standard Chartered, Bitcoin için 100.000 dolar olan 2024 sonu tahminini 120.000 dolara çıkardı.

Bitcoin, aylık grafiğinde yüzde 8,68’lik kayıplar vermeye devam ederken gün içinde yüzde 1,07 artış ve geçtiğimiz hafta boyunca yüzde 3,07 büyüme ile 26.631 dolardan işlem görüyor..


 


 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön