17 / 05 / 2024

Bitexen yurt dışına açılmayı hedefliyor!

Bitexen yurt dışına açılmayı hedefliyor!

Kripto para borsasında alım-satım imkanı sağlayan Bitexen küresel anlamda büyük oyuncu olmak için çalışmalarını hızlandırdı. 



Bitexen Teknoloji, yaklaşık üç yıl önce İTÜ Arı Teknokent'te öncü bir finansal teknoloji firması olma hedefiyle kuruldu.  Capital'den Ayşegül Sakarya'nın haberine göre; dijital varlık alım satım platformu Bitexencom platformu üzerinde dijital varlık oluşturma (tokenizasyon), cüzdan hizmetleri, alım-satım imkanı ve araştırma desteği hizmeti veren Bitexen Teknoloji, kısa sürede hızlı bir büyüme kaydetti. Kullanıcı veri tabanını 2021 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 2 milyona ulaştıran şirketin hacmi ise günlük 3 milyar ile 8 milyar TL aralığında değişiyor. 

Kullanıcıların alım satım yapabildiği kripto para sayısını 160'a kadar çıkartan şirket, 2020 yılı sonunda yüzde 394 oranında bir büyüdü. Uluslararası ölçekli bir platform olmayı hedeflediklerini belirten Bitexen Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, "Temelde kullanıcıların sahip oldukları dijital varlıkları ya da itibari paraları birbirleriyle takas etmesini sağlayan Bitexencom ile sistem içerisinde değişen finansal ekosistemde uluslararası büyük bir oyuncu olmak da hedeflerimiz arasında" dedi.

Şirket bu doğrultuda yurt dışına açılmak için operasyonlarına devam ediyor. Bitexen Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, şirketin yeni dönem planlarını anlattı. 

“DİJİTAL ÖDEME HİZMETLERİ ÇOK DAHA ETKİLİ OLACAK"

ONLINE ÖDEMELER: Pandemi koşulları sonrası nakit kullanımı büyük oranda düştü. Online ödeme hizmetleri ve dijital ödemeler her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşıyor. Yakın bir gelecekte dijital ödeme hizmetlerinin çok daha etkili olduğunu görebiliriz.

DİJİTAL PARA BİRİMİ: Bunların yanında CBDC adını verdiğimiz Merkez Bankası Dijital Para Birimleri'nin de yakın bir zamanda dünyanın birçok noktasında kullanıma başlayacak olması, blokzincir teknolojisinin ve ödeme hizmetlerinin gelecekte ulaşacağı boyutun önemini gösteriyor.

Bitexen yurt dışına açılmayı hedefliyor!

1.Bitexen'i kısaca tanıyabilir miyiz? Ne zaman, hangi hedeflerle kuruldu?

Bitexen Teknoloji, 2018 yılında İTÜ Arı Teknokent'te öncü bir finansal teknoloji firması olma hedefiyle kuruldu. Temelde kullanıcıların sahip oldukları dijital varlıkları ya da itibari paraları birbirleriyle takas etmesini sağlayan Bitexencom ile sistem içerisinde değişen finansal ekosistemde uluslararası büyük bir oyuncu olmak da hedeflerimiz arasında.

2.Ürün, hizmet ve faaliyetlerinizden bahsedebilir misiniz?

Bitexen Teknoloji, dijital varlık alım satım platformu Bitexencom platformu üzerinde dijital varlık oluşturma (tokenizasyon), cüzdan hizmetleri, alım-satım imkanı ve araştırma desteği sunuyor. Bitexen Teknoloji olarak sahip olduğumuz tüm ürünleri whitelabel olarak da sunarak hem ürünümüze olan güvenimizi göstermekteyiz hem yeni kurulacak platformlar için hazır altyapı imkanı sunmaktayız.

“REKABET ÜST DÜZEYE ULAŞTI"

EN ÖNEMLİ GELİŞME: Kripto para ekosistemi, özellikle 2020 yılı itibariyle küresel anlamda rekabetin son derece üst düzey oldugu bir boyuta ulaştı. Kripto paraların her geçen gün daha fazla insana ulaşıyor olması, dev kurumsal şirketlerin ve hatta devletlerin kripto para yatırımı gerçekleştiriyor olması sektörün son bir yıl içinde yaşadığı en önemli gelişmelerden...

"KULLANICI SAYISI ARTTI"

Ekosisteme dahil olan kullanıcı sayısı arttığı için alım satım platformları olarak büyüme hızlarında da önemli yükselişler gördük. Küresel anlamda kullanıcı sayıları çok büyük yükselişler gösterirken, platformlar arası rekabet de oldukça arttı. Bu rekabetle doğru orantılı olarak artan platform sayılarına baktığımız küresel anlamda yaklaşık 300 alım satım platformunun olduğunu söyleyebiliriz.

3.Sektörünüzde nasıl bir fark yaratıyorsunuz? Rekabet avantajlarınız neler?

Bitexen olarak halihazırda 150'den fazla kripto parayı listeleyerek, oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip konumdayız. Kullanıcılarımızın talepleri ve araştırma geliştirme süreçlerinin ardından yeni proje listelemelerine de devam ediyoruz. Bu açıdan özellikle ülkemizde önemli konumda yer alıyoruz. Ayrıca Bitexen olarak ilk günden itibaren kullanıcılarımıza en iyi hizmeti en güvenli şekilde vermeyi ilke edinmemiz sebebiyle dijital varlıkların korunması ve saklanması konusunda da üst düzey güvenlik önlemleri almış durumdayız. Uluslararası birçok siber güvenlik şirketinin denetimlerinden başarıyla geçmiş olan sistemimizde, kullanıcılarımız güvenle dijital varlık alım, satım ve saklama işlemlerini gerçekleştiriyor Tüm bunların dışında sahip olduğumuz destek ekibimizle 7/24 hizmet veriyoruz. Araştırma ekibimizle de kripto para ekosistemindeki tüm gelişmeleri takip edebilir, sektörü öğrenebilir, detaylı raporları inceleyerek yatırımlarınızı daha rasyonel şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bitexen yurt dışına açılmayı hedefliyor!

4.Bugüne kadar hayata geçirdiğiniz en önemli çalışmalar neler oldu?

Kripto para ekosistemindeki gelişim ve yenilikler her geçen gün devam ediyor. Bitexen olarak bu gelişime ve yeniliklere uygun projeler oluşturarak ekosisteme katkı veriyoruz. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz en önemli çalışmalardan biri de taraftar token'lar. Özellikle pandemi koşulları sonrası zayıflamış olan kulüp taraftar etkileşimini blokzincir teknolojisiyle birleştirerek çok daha etkili bir hale getirdik. Bu taraftar token'ları platformumuz üzerinde listeleyerek alım satım işlemlerine de açtık. Taraftarlar bu tokenlar sayesinde kulüp kararlarında etkili olma fırsatı kazanırken, imzalı forma, futbolcularla tanışma ve diğer birçok özel etkinle eşsiz deneyimlerden de faydalanma fırsatı elde ediyor. Kuruluştan bu yana nasıl bir gelişim sergilediniz? 2018 yılında kurulan Bitexen, sıfırdan oluşturduğu kullanıcı veri tabanını 2021 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 2 milyon sayısına ulaştırmış oldu. Bu sayılarla orantılı olarak hacimlerimiz günlük 3 milyar ile 8 milyar TL aralığında değişkenlik gösteriyor. Kullanıcılarımızın alım satım yapabildiği kripto para sayımızı 160'a kadar çıkardık ve kullanıcılarımızın yerelde tercih ettiği bir platform haline geldik. 2020 yılının sonunda yüzde 394 oranında bir büyüme oranına ulaşmış olduk.

5. 2021 yıl sonu ve 2022 hedefleriniz neler? 

2021 yılında yeni türde dijital varlıklar oluşturmayı ve listelemeyi hedeflemiştik. 12 taraftar token, dijital altın GoldP. XNP projelerinin sadece Bitexende yer almasını sağladık ve 2021 yılının son ayında yatırımcısı olduğumuz Babylons NET platformunun da dijital varlığını Bitexen üzerinde listeleyeceğiz. 2022 yılında spor, espor alanında ve daha farklı yelpazelerde projeleri platformumuzda göreceğiz. Bu doğrultuda kullanıcı sayımız ve işlem hacimlerimizde ciddi büyümeler gözlemleyebiliriz.

6.Şirketinizi daha uzun vadede nereye taşımayı hedefliyorsunuz? Bunun için önünüzde nasıl bir yol haritası var? 

Bu noktada en büyük hedefimiz uluslararası ölçekli bir platform olmak. Hali hazırda sunduğumuz yenilikçi yaklaşım ve ürün yelpazemizi yeni lokasyonlarda yerel kültüre uygun bir şekilde sunarak kullanıcı sayımızı ve etki alanımız artırmayı hedefliyoruz. Bunun için arka planda çalışmalarını sürdürdüğümüz yurt dışına açılma operasyonlarımız sürüyor.

Türkiye'de kripto paralara regülasyon gelebilir mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön