27 / 04 / 2024

Mor Mimarlık yurt dışına açıldı!

Mor Mimarlık yurt dışına açıldı!

Türkiye'de çeşitli projelere imza atan Mor Mimarlık yurt dışına açıldı. Utkan, yurt dışı projelerinden Irak, Azerbaycan, Somali ve Rusya’da bulunduğunu söyledi.



Mor Mimarlık, Okan Utkan ile Cengiz Yeter tarafından kuruldu. Yurt içinde çeiitli projelere imza atan Mor Mimarlık, yurt dışına açılıyor. Okan Utkan, şirket olarak ilk yurtdışı işlerini Türkmenistan’da yaptıklarını söyledi. Okan Utkan, Cezayir'de yapılan projenin ise büyüklük olarak diğer işlerden ayrıştığını ifade etti. 

Kuzey Afrika'nın en büyüğü 

Utkan, "İlk olarak 2008 yılında küçük bir iş için gittiğimiz Cezayir pazarında kısa sayılabilecek sürede önemli projeler yaptık. Bu doğrultuda en önemli projemiz Cezayir’de Katarlı bir yatırımcı için yaptığımız Trust Kompleks'dir. Proje 300 bin metrekare inşaat alanına sahip ve yaklaşık 350 milyon dolar bir yatırımla gerçekleştiriliyor. Bunlar dışında 14 katlı 2 adet ofis bloğu da yine bu büyük projenin bir parçası olarak şirketimiz tarafından projelendirildi. Proje Kuzey Afrika’nın en büyük yabancı yatırım projesi olarak biliniyor" açıklamasında bulundu. 

Türkiye'de yaklaşık 500 proje

Utkan, Türkiye'de yaklaşık 500 projede yer aldıklarını söyledi. Utkan sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Mimari projelerin yanı sıra çok sayıda iç mimari projelendirmesi de yaptığımız için her iki alanda da  güçlü bir ekibimiz var. Özellikle Susurluk bölgesinde projelendirmesine devam ettiğimiz Termal Kasaba’nın kapalı alanı 350 000 m2 yi buluyor. İstanbul'da inşaatı devam eden 5 yıldızlı bir başka termal otelin iç mimari projelerini üstlenmiş durumdayız. Yine İstanbul’da birden fazla büyük dönüşüm projesinin içerisindeyiz" dedi.


Geri Dön