29 / 08 / 2024

Bitkisel üretim destek katsayıları açıklandı! 

Bitkisel üretim destek katsayıları açıklandı! 

2025-2027 yıllarında yapılacak bitkisel üretime yönelik desteklemeler ile diğer bazı tarımsal desteklemelere ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.



Tarımsal üretim ve gıda arz güvenliğinin sağlanması amacı ile bitkisel üretimde 2025-2027 arasında uygulanacak destek katsayıları belirlendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı kapsamında, Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu tarafından arpa, aspir, yağlık ayçiçeği, buğday, kanola, mercimek, dane mısır, nohut, kütlü pamuk, patates, kuru soğan, soya ve yem bitkileri planlama kapsamında alındı. Gelecek yıl için destek katsayı değeri her bir dekar için 244 TL olarak kaydedildi.

Bitkisel üretim destek katsayıları açıklandı! 

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Üretimi geliştirme, destekleme tutarı bu katsayı değeriyle; aspir, mercimek, dane mısır, nohut, patates, kuru soğan, birinci grup yem bitkileri ve diğer ürünler için 1.0, arpa, buğday, çavdar, tritikale, yulaf, ikinci grup yem bitkileri için 1.3, yağlık ayçiçeği, fındık, kanola, fasulye, soya ve çay için 1.5, çeltik ve kütlü pamuk için 2.25, nadas için ise 0.30 destek katsayısının çarpımı sonucu elde edileceği de ifade edildi. 

Öte yandan bu karar ile beraber yer altı su kısıtı, sertifikalı tohum ve fidan kullanımı, organik ve iyi tarım uygulamaları, biyolojik ve biyoteknik mücadele ve lisanslı depo kullanımı destek katsayı ve birim tutarları da tespit edildi. Tarım Bakanlığınca, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu öncelikli konu ve teknolojilerin ar-ge projelerine 2025 yılından itibaren 3 yıllık süreyle destekleme ödemesi yapılacağı kaydedildi. 

Kredi borcunu ödeyemeyen çiftçilerin arazileri satışa çıkarıldı!

Bakan Yumaklı duyurdu! 1,2 milyar lira tarımsal destek ödemesi hesaplara geçiyor...

Mazot ve gübre, çiğ süt, tohum üretim kırsal kalkınma yatırım desteği ödemeleri hesaplara yattı! Çiftçilere müjde! 

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Destek ödemeleri hesaplara yattı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön