29 / 04 / 2024

Bitlis'e yeni hükümet konağı yapılacak!

Bitlis'e yeni hükümet konağı yapılacak!

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, 30 bin metre kare alanda yeni bir hükümet konağının yapılacağını söyledi



Yılmaz, gazetecilere verdiği demeçte, yeni hükümet konağının ihalesini gelecek günlerde yapacaklarını ve konak inşaatını 3 yılda bitireceklerini bildirdi.

Yeni binada hizmet verenlerin ve hizmetten faydalananların daha ferah ve daha güzel çalışacağını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
"Hükümet konağı bünyesinde, başta Valilik olmak üzere, Defterdarlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü gibi birçok birim, yepyeni ortamda hizmet verecek. Hem hizmet verenler hem de hizmetten faydalananlar, ferah ve güzel bir ortamda çalışacak. Konak, 3 yılda hizmete girecek. Hükümet konağı yaklaşık 30 bin metre karelik bir alanda inşa edilecek. Hükümet konağının ihalesini önümüzdeki günlerde yapacağız. Hükümet konağının projesi kapsamında, geniş otopark, restoran, kafeterya, memur yemekhanesi yapılacak. Bitlis'e yakışan güzel bir bina olacak. Binanın belirli bölümlerinde Ahlat taşı ve Bitlis mermeri kullanılacak. Ayrıca hükümet konağının yanında birbirine bağlantılı olacak şekilde adliye binası yapılacak. İki bina hizmete girdikten sonra, alanı Cumhuriyet Meydanı olarak tanzim edeceğiz."

İl merkezindeki sıkışıklığı gidereceklerini belirten Yılmaz, konağın yapıldığı alanda Tekel binalarının olduğunu hatırlatarak, belediyenin bu binaları iş merkezine çevirmesiyle kentin rahatlayacağını, çarşı merkezinin boşaltılması ve genişletilmesinin gerektiğini söyledi.

Yılmaz ayıca, Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının bulunduğu tarihi binayı sembolik valilik binası yapmayı planladıklarını, tarihi binayı ziyarete açmayı düşündüklerini bildirdi.

Bitlis-Tatvan ve Güroymak kara yolların kesiştiği yerde büyük bir okul ve 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin yapılacağını da kaydeden Yılmaz, Rahva mevkisinin "bereket üçgeni" olacağını belirtti.

Yılmaz, "Rahva'da alışveriş merkezleri yapılacak. Ayrıca otogarın arsa sorununu çözdük. Otogarın bir kısmını alışveriş merkezi olarak kullanacağız.

Rahva'da 60 dönümlük bir arazide belediye alışveriş merkezi yapacak. Biz bu arsayı Kurubulak semtindeki Tekel binalarıyla takas edeceğiz. Kurubulak'taki Tekel binalarını iş geliştirme merkezine dönüştüreceğiz" diye konuştu.
AA


Geri Dön