27 / 04 / 2024

Bitlis'i tarihine kavuşturan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Bitlis'i tarihine kavuşturan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Bitlis'teki Dere Üstü Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. 



Bitlis'in tarihi dokusunun ortaya çıkarılması için başlatılan Dere Üstü Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki çalışmaların büyük bölümü tamamlandı.

BİTLİS TARİHİNE KAVUŞUYOR!

Yapılan proje kapsamında Bitlis Deresi'nin üzerine inşa edilen binaların yıkılmasıyla gün yüzüne çıkarılan tarihi 9 köprü, sur duvarı, kale kapısı, Paşa Hamamı, Hazo Hanı, Hacı Behiye Cami'nin restorasyonu ve Nur Caddesi'ndeki binaların cephe yenileme işlemleri tamamlandı. 

Bitlis i tarihine kavuşturan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

2020'DE RİSKLİ ALAN İLAN EDİLMİŞTİ!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Doğan Yorulmaz'dan bilgi alan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, gazetecilere, kent merkezinden geçen dere aksı boyunca yaklaşık 5 hektarlık alanın 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararı ile "Riskli Alan" ilan edildiğini söyledi.

Alanda bulunan 177 bina ve 605 bağımsız bölüm niteliğindeki taşınmazın 2021'de kamulaştırıldıktan sonra tahliye edilerek yıkılmıştı. 

Bitlis i tarihine kavuşturan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

KENTİN TARİHİ VE KÜLTÜREL YAPILARINI İÇİNDE BARINDIRIYOR!

Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, kentin tarihi ve kültürel yapılarını içinde barındıran kadim şehrin merkezinde 3 tescilli yapı bulunmasına rağmen yapılaşma nedeniyle tescillenemeyen onlarca yapının bulunduğunu söyledi.

Bu hassasiyetle yapılan yıkım işlemlerinde, alandaki tüm tarihi ve kültürel yapıların zarar görmeden gün yüzüne çıkarıldığını aktaran Karaömeroğlu '' Yıkım çalışmalarından sonra alanda birçok kurum ve kuruluş tarafından farklı çalışmalar yürütülmüştür.  TOKİ  Başkanlığı dere ıslahı ve çevresinde rekreasyon çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Bitlis Belediyemizce de açığa çıkarılan tarihi ve kültürel yapıların restorasyonu gerçekleştirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Karaömeroğlu, dere ıslahıyla alandaki tüm kanalizasyon, içme suyu, elektrik, doğal gaz, telekom alt yapılarının yenilendiğini, park ve yeşil alanların oluşturulduğunu belirten Karaömeroğlu, ortaya çıkarılan tarihi 9 köprü, sur duvarı, kale kapısı, Paşa Hamamı, Hazo Hanı ve Hacı Behiye Cami'nin restorasyonları ile Nur Caddesi'ndeki binaların dış cephelerinin yenilendiğini açıkladı. 

Karaömeroğlu, geçen sene başlanan rekreasyon ve restorasyon çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını ve yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli! 

Kentsel dönüşüm yasasında planlanan değişiklikler ortaya çıktı! Tapular tehlikeye mi giriyor?

Kentsel dönüşümde 4.5 yıllık çalışmanın sonuna gelindi! 534 konut teslim ediliyor!

Geri Dön