27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde 4.5 yıllık çalışmanın sonuna gelindi! 534 konut teslim ediliyor!

Kentsel dönüşümde 4.5 yıllık çalışmanın sonuna gelindi! 534 konut teslim ediliyor!

Kocaeli, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Barbaros Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümü ve İlimtepe konutları hakkında bilgi verdi. 4.5 yıllık çalışmanın sonuna geldiklerini belirten Başkan Şener, konutların teslimlerinin yapılacağını açıkladı. İşte detaylar...



Kocaeli,Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt bugün Tütünçiftlik Kültür Merkezinde 4.5 yıllık çalışmalarını anlattığı bir toplantı gerçekleştrildi. Toplantıda Söğüt Barbaros Mahallesi kentsel dönüşümü ve İlimtepe konutları hakkında önemli açıklamalar yapıldı.

534 KONUT TESLİM EDİLİYOR!

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt Söğüt Barbaros Mahallesi kentsel dönüşümü ve İlimtepe konutları hakkında bilgi vererek şu ifadeleri kullandı: “Körfez’de yıllardır çözüm bekleyen Barbaros Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm sorununda mutlu sona ulaştık.

Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür etmek istiyorum.'' diyerek, Hak sahipleri ile yüzde 93 oranında bir anlaşma sağladıklarını söyledi. Buranın   riskli bir alan olduğunu belirten Başkan Söğüt '' Vatandaşlarımızı şimdi daha güvenli bir alan olan Derince-Körfez sınırında 24 blok, 534 konuttan oluşan yeni yaşam alanına taşıyoruz. Kaba inşaatlar bitti. En kısa sürede orada yaşam başlayacak.'' dedi.

Kentsel dönüşümde 4.5 yıllık çalışmanın sonuna gelindi! 534 konut teslim ediliyor!

400 DÖNÜMLÜK MİLLET BAHÇESİ GELİYOR!

Başkan Söğüt, İlimtepe, Körfez’in geleceği konum işle ilgili bilgi verdi. Kentin oraya doğru ilerlediğini kaydeden Başkan Söğüt, Dereköy bölgesindeki imar planlarını da tamamladıklarını aktardı.

Sosyal konutlarla birlikte buranın daha da canlanacağını altını çizen Başkan Söğüt ''Tabi TOKİ’nin konutlarıyla ilgili zor bir ihale süreci oldu. İhaleler yapıldı, giren firmalar olmadı ama şimdi 2500 konut için inşaatlar hızlı bir şekilde ilerliyor. '' diyerek Krfezlilere müjdeyi açıkladı.

Başkan Söğüt, Körfezli halka millet bahçesinin müjdesini verdi. Sögüt ''Hemen alt tarafındaki 400 dönümlük alanda da Millet Bahçesi’ni hayata geçiriyoruz. Millet Bahçesi Körfez’in nefes alabileceği, dinlenebileceği ve gençlerin eğlenebileceği mükemmel bir alan.” olacak diyerek müjdeli haberi duyurdu.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konutların perişanlığını gözler önüne seriyor... Bina yıkıldı; yan apartman duvarsız kaldı

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

Kentsel dönüşüm yasa teklifi yarın meclise geliyor!

Geri Dön