27 / 04 / 2024

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.



Cumhuriyet Gazetesi'nden Cengiz Karagöz'ün özel haberine göre; Kanal İstanbul güzergâhında bulunan mahallede belediyenin iştirak şirketi Başakkent Anonim Şirketi’nin yetkisiz bir biçimde bölgedeki arsalar üzerinde kentsel dönüşüm çalışması yürütmesi gündeme gelmişti.  Yaşadıkları bölgesi savunan vatandaşlar ise mahallede gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı. Vatandaşlar bu durum karşısında tek tek ifadeye çağrıldı.

VATANDAŞLAR NÖBET TUTMAYA BAŞLADI!

Bölgede böbet tutmaya başlayan vatabdaşlardan Nahigan Kamçi ve Uğur Çelikok konuyla ilgili ifade verdikelrini açıkladı. 

Kamçi, konuyla ilgili olarak Başakkent AŞ’nin yetkisi olmamasına karşın burada çalışma yürüttüğünü söyledi.

Yetkileri olmamalarına karşın burada yurttaşlarla yetkiliymiş gibi görüşme yaptıklarını söyleyen Kamçi '' Bunun hukuksuz olduğunu tartışırken çekilmiş bir videomuz nedeniyle ifade verdik. Benim evimin olduğu adanın imar itiraz davası sürüyor ve kentsel dönüşüm yetkisi verilmemiş olmasına karşın çalışma yürütüyorlar.”  dedi.

Başakşehir deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

KARAR YOK, ÇALIŞMA VAR....

Mahalle sakinlerinden Çelikok, Kanunen Belediye Meclis’i belirli adalarda kentsel dönüşüm ilan edilmesi halinde Başakkent AŞ'nin çalışma yapabileceğine değindi. Fakat belediye meclis kararı olamamasına karşın bu şirketin çalışma yürttüğünü açıkladı.

Halkı tek tek arayarak ‘Komşunuz imza verdi, siz vermezseniz mağdur olacaksınız’ diyerek imza topluyorlar. diyen Çelikok  Başakkent AŞ’nin meclisin belirledigi adalar dışında temas kurduğu ve topladığı imzalar hukuka aykırı olduğunu söyledi.

 Çelikok, “İmza alınan adaların kentsel dönüşüm kararı alınıp Başakkent AŞ’ye yetki verdigi adalar olması gerekir. Ancak bu şirket yetkisiz bir şekilde çalışma yürütüyor.

Tartışma konusu olan videoda o arsada Başakkent AŞ’nin yetkisi yok. Biz de bu konuyu kendi aramızda tartışıp konunun hukuksuz olduğunu söylerken çekilmiş bir video nedeniyle ifadeye çağrıldık. Haklarımızı tartıştığımız için ifade verdik” diye konuştu.

Bakan Özhaseki açıkladı, bugüne kadar 2,2 milyon konutu dönüştürdük

Kentsel dönüşüm yasa teklifi yarın meclise geliyor!

Geri Dön