28 / 07 / 2024

Bitlis'teki Tekel Binaları Tekstilcilere verilecek

Bitlis'teki Tekel Binaları Tekstilcilere verilecek


Bitlis Valisi Yılmaz, kentte hareketlilik kazandıracak atalımlar yapıyor


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Kurubulak semtindeki Bitlis Belediyesine ait TEKEL binalarını tekstilcilere vereceklerini belirtti.

Vali Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek günlerde İstanbul'a giderek kentte iş yapmak isteyen tekstilcilerle görüşeceklerini söyledi. Kurubulak semtindeki Belediyeye ait TEKEL binalarını tekstilcilere
vereceklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
"Biz Belediyeye Rahva'da 100 dönümlük arazi vereceğiz. Kurubulak'taki yerle Rahva'daki araziyi takas edeceğiz. Tekstilcilerin talepleri var. Burada iş yapmak isteyen tekstilcilerle görüşmek için İstanbul'a gideceğiz. Tekstilciler burada atölyeler, fabrikalarla imalat yapacak."

Bitlis Belediyesinin devraldığı ve Bitlis-Tatvan kara yolundaki TEKEL depolarının ise alışveriş merkezi ve otel olarak değerlendirileceğini bildiren Yılmaz, kentin alışveriş merkezi ve yıldızlı otele ihtiyacı bulunduğunu
belirtti. Bitlis'in gelişim yönünün Rahva bölgesine kaydığını anlatan Vali Yılmaz,"Bugün Rahva'da arazi alım satımı durdu. Bu bizim için çok önemli. Herkes bu bölgenin önemini kavradı. Yakında tersine göç başlayacak. Önümüzdeki yıllarda dışarda yaşayan aileler, Bitlis'e geri gelecek" dedi.

AA


Geri Dön