Kent Haberleri

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Biva Yatırım Şirketi’nin sahibi iş insanı Vahap Yılmaz’a ait olan BİVARSA Gayrımenkul adlı inşaat firması İzmir’in turistik ilçesi Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu’nda 1 oda 1 salon rezidans inşa etmek  için çalışmalara başlamıştı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu projenin lansman videosunda halka açık olarak bilinen Çeşme'nin Gücücek Koyu’nun ‘özel koy’ olarak yorumlanması ve proje tanıtım görsellerinde koyun da yer almasına Çeşme Çevre Platformu ve Gücücek Doğayı Koruma Derneği tepki vermişt.

Egede Son Söz'de yer alan habere göre dernekler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne ihbar dilekçesinde bulunarak tepki göstermişti. Söz konusu projeye dair eleştirilerle ilgili olarak Biva Yatırım A.Ş.'den bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Çeşme'deki Gücücek Koyu’nun kamuya ait olarak kalacağı belirtildi.

Biva Yatırım tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Son zamanlarda çeşitli medya kuruluşları ve sosyal medyada, Biva Yatırım'ın da isminin anıldığı, İzmir Çeşme Ovacık Gücücek Koyu'nun özel plaj statüsüne getirileceği ile ilgili asılsız bilgiler yer alıyor. Anayasamız 43. Maddesi 7121 sayılı Kıyı Kanunu'na göre "Kıyılar devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunmakla beraber kıyılardan yararlanmada kamu yararı önceliklidir." Söz konusu kanuna göre, plajların herhangi bir firma ya da kuruluş tarafından halkın kullanımına engellenmesi söz konusu olamaz. Bu konu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin garantisi ve koruması altındadır. Çeşme Ovacık, Gücücek Koyu, yaklaşık olarak dokuz ayrı yazlık sitenin yer aldığı bir bölgedir. Koy yüzden çok yazlık villa sahibinin ailelerine ve günübirlik gelen yüzlerce kişiye her sezon ev sahipliği yapıyor. Koy kamuya aittir ve öyle kalacaktır. Sözü geçen haberlerde belirtildiği gibi plaj özelleştirme, kapatma gibi bir niyetimiz yoktur. Buradan hareketle Çeşme'deki Gücücek Koyu'nun kapatılması, özelleştirilmesi, ücrete tabi olması durumunda, çevre halkla aynı mağduriyeti yaşayacağımızdan, Çeşme çevre platformlarıyla beraber hareket edeceğimizi de kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

 

Çeşme'de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!

Fasulyenin kilosu 100 TL oldu, mağdur ev sahibinden paylaşım gecikmedi: 'Benim evin kirası 20 kilo ayşe fasulye ediyor'

Milli Emlak'tan hem indirimli hem de KDV'den muaf arsa ile arazi satışı! Mayıs 2024 ihalelerinde son dakika!