27 / 04 / 2024

BOC, Kanal İstanbul’un altyapısının finansmana talip!

BOC, Kanal İstanbul’un altyapısının finansmana talip!

Bank of China, aralarında Kanal İstanbul’un da bulunduğu Türkiye’deki dev projelerin finansmanına talip olduğunu açıkladı. Bank of China'nın Türkiye Genel Müdürü Ruojie Li konuya ilişkin açıklamalarda bulundu..  



Dünyanın önde gelen finans ve bankacılık devlerinden Bank of China (BOC) Kanal İstanbul da dahil Türkiye’deki altyapı projeleriyle ilgilendiğini açıkladı.

 

BOC Türkiye iştirakinin Genel Müdürü Ruojie Li, Çin’in, ‘Bir Kuşak, Bir Yol’ girişiminde en önemli ülkelerden olan Türkiye’deki altyapı yatırımlarının finansmanına talip olduklarını belirterek “BOC, Türkiye’deki altyapı projelerinin finansmanını sağlayarak köprü görevi görmek istiyor. Çinli şirketler bu projelere yatırımcı veya yüklenici olarak katılacaktır ve bankamız bu projelerde finansman ortağı olacak” diye konuştu.

 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre Li, Türkiye’nin, büyüyen ekonomisi ve genç nüfusuyla önemli bir ülke olduğunu söyledi. Li, BOC’in uzun vadeli bir yatırımcı olarak, Türkiye’de bulunduğunu söyledi. Li, bankanın Türkiye’deki uzun vadeli varlığının sadece Türk ekonomisini değil, aynı zamanda girişimin bir parçası olan diğer ülkelerin ekonomilerini de destekleyeceğine inandıklarını ifade etti.

 

Ruojie Li, “Son yıllarda küresel piyasalar ve Türkiye piyasası değişmeye devam ediyor. Fakat Türkiye’de uzun vadeli bir yatırımcı olarak, Türk ekonomisinin ve Türkiye ile Çin arasındaki ikili ilişkilerin uzun vadeli geleceğine yürekten inanıyoruz” dedi.

 

Bankacılık izni öncesi 2.5 milyar dolarlık kaynak

 

Bank of China (BOC) Türkiye iştirakinin Genel Müdürü Ruojie Li şun açıklamalarda bulundu:  “Bankacılık iznini almadan önce bile, 2011-2016 arasında, BOC Grubu Türkiye’de yerel projeler ve kurumsal müşteriler için 2.5 milyar dolarlık bir finans sağladı. Türkiye’de bankacılık için hazırlık aşamamızda ikili ticaret hacmini artırmak için Çin ve Türkiye ekonomisinin girişimcilere tanıtılması ve Türkiye’ye daha çok yatırım yapmak için Çinli girişimcilerin ve finansal kurumların teşvik edilmesinde büyük gayret gösterdik.”


 


Geri Dön