27 / 04 / 2024

Bodrum Havalimanı’na 15 milyon dolar yatırım!

Bodrum Havalimanı’na 15 milyon dolar yatırım!

Dünyanın önde gelen iş jeti bakım hizmeti kuruluşu İsviçreli AMAC Aerospace, Milas - Bodrum Havalimanına 15 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi ve bakım merkezi açtı.



Toplam 6 bin 600 metrekare büyüklüğe sahip tesis, aynı anda 20 özel jete hizmet sağlayabilecek. Yaz aylarında ayda ortalama 2 bin uçağın iniş gerçekleştirdiği Milas - Bodrum Havalimanında özel uçakların bakımları da burada yapılacak. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre şirketin kurucusu Lübnan asıllı Kadri Muhiddin konu hakkında şu açıklamaları yaptı; “Buraya iş adamları özel jetleriyle geliyor. Tatillerini yapıyor. Uçaklar tatil boyunca Milas - Bodrum Havalimanında kalıyor. Kurduğumuz tesiste iş adamları beklerken tüm bakım işlemleri gerçekleştiriliyor. Ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.” dedi. 

3. Havalimanının devreye girmesiyle pazarın daha da hareketleneceğini ifade eden Muhiddin, “Türkiye sektörümüz için istikrar vadettiği için bu yatırımı yaptık. Hangar yatırımlarımızın sayısını da artırmayı ve ilerleyen yıllarda kapasitemizi büyütmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 
 


Geri Dön