05 / 05 / 2024

Bodrum'da lüks villa ve konut projelerine akın!

Bodrum'da lüks villa ve konut projelerine akın!

Lüks yatların akınına uğrayan Bodrum, dünya sosyetesinin de gözdesi oldu. Milyon dolarlık lüks villalara yabancıların ilgisi büyük. Son yılların gözde tatil beldesi Bodrumun yıldızı her yıl biraz daha parlıyor



Ünü sınırları aşan Bodrumda artık dünyanın en zengin ve tanınan simaları da boy gösteriyor. Kıyılarında ise dünya jet sosyetesine ait milyonlarca dolarlık ultra lüks yatlar demirliyor. Bu yaz oldukça sık karşılaştığımız bu görüntüler, Bodrumun yabancı potansiyelinin de en büyük göstergesi. İşte bu potansiyel, yatırımcıları da Bodruma çekiyor. Bodrumda peş peşe birbirinden lüks konut projeleri yükseliyor. Alıştığımız yazlık ev konseptinden çok uzak tasarlanan bu projeler, lüksün sınırlarını zorlarken Bodrumsever yabancılardan da büyük ilgi görüyor. Projelerde özel olarak tasarlanan villaların fiyatları 3.2 milyon euroya kadar çıkıyor. Dubleks ya da tripleks bu villalarda muhteşem Bodrum manzarasına karşı özel plajdan havuza, geniş bahçeden spor salonuna hatta bazılarında yüzer iskeleye kadar lüksün sınırlarını zorlayan her türlü konfor var.

Dünya sosyetesinin merkezi olacak

Bodrumun en lüks projelerinden biri de İstanbul Maçkada Armani imzalı konut projesiyle dikkat çeken Astaş Gayrimenkulün Cennet Koyu olacak. Bodrumu dünya sosyetesinin merkezi yapmayı hedeflediklerini belirten Astaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Veda Aşçı, Dünyanın en iyi tasarımcılarıyla görüşüyoruz. Mart 2013te tamamlanacak. Şimdiden özellikle yabancıların ilgisi büyük. Bu yaz dünya sosyetesi Bodrumdaydı. Biz de Bodrumu güçlendireceğiz.

Özel plajı, iskelesi var

Bilgili Holding tarafından hayata geçirilen BodrumBodrum projesi, Yalıkavak Tilkicik Koyunda ünlü mimarların elinden denize sıfır bir hayat sunuyor. Ekim 2010da inşaatına başlanan proje, Mayıs 2012de teslim edilecek. Fiyatlar ise 310-770 bin euro arasında değişiyor. Taş ve ahşap ağırlıklı 80 villa ve az sayıda daireden oluşan projede bahçeler, teraslar, verandalar ve özel havuzlar dikkat çekiyor. BodrumBodrum, 200 metre uzunluğunda özel plajı ve iskelesi, yüzme havuzları, yüzen güneşlenme ve dinlenme alanları gibi lüks konforlar sunuyor. 12 ay boyunca kullanıma hazır olacak evlere, 24 saat teknik servis, housekeeping ve catering servisi de var. Bodrumu artık yılın her ayı ulaşılabilen bir yer olarak tanımlayan şirket, bu nedenle BodrumBodrumun İstanbuldaki lüks konut projelerinden farksız olduğunu belirtiyor.

Özel bahçede jakuzi, sauna

25 ultra lüks villadan oluşan Escana Regnum Bodrum projesinde fiyatlar 1.6 milyon euro ile 2.3 milyon euro arasında değişiyor. Bodrumun kendine has mimarisinden esinlenilerek tasarlanan tripleks villalarda teknoloji de üst seviyede. Villalar internet ve cep telefonu ile uzaktan kumanda edilebiliyor. Villaların diğer evlerden görülmeyen özel bahçelerinde havuz, jakuzi-sauna ve fitness alanı bulunuyor. 12 ay yaşanacak şekilde düzenlenen projeden ev alanlar isterlerse kâhya, temizlik, bahçe ve havuz bakımı gibi hizmetleri alarak villalarında lüks otel konforu yaşayabiliyor. Bodrum Kalesine tepeden bakan villaların büyüklüğü de 400-460 metrekare arasında.

Golf arabasıyla sahil 2 dakika

Turkey Sothebys International Realty tarafından satışa sunulan Bodrumda Hebil Koyunun manzarasına karşı konumlandırılan Aytaç İnşaatın Hebil 157 projesi tamamlandı. 5 dönüm arazi üzerine kurulu ultra lüks beş villadan oluşan proje, Hebil Koyuna farklı açılardan bakıyor. Asimetrik çizgileriyle farklı bir mimari görünüm sunan projede fiyatlar da 2.8 milyon euro ile 3.2 milyon euro arasında değişiyor. Lüks gayrimenkule talebin hızla arttığını belirten Turkey Sothebys International Realty Genel Müdürü Arman Özver, özellikle yabancı alıcıların Ege ve Akdeniz sahillerinde lüks, yüksek metrekareli ve yenilikçi projelere talep gösterdiğini söyledi. Hebil 157deki villalar, özel yüzme havuzları ve yöresel bitki örtüsü ile donatılmış peyzajı, golf arabasıyla 2 dakikada ulaşılabilen sahili ve yüzer iskelesi ile lüksü zorluyor.

Nuriye Doğu / RADİKAL


Geri Dön