04 / 05 / 2024

Bodrum'da villa kiraları 25 milyon TL'ye çıktı, emlakçılar denetim istedi!

Bodrum'da villa kiraları 25 milyon TL'ye çıktı, emlakçılar denetim istedi!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum’da emlak piyasası çığrından çıktı. Villa kiraları 25 milyon Türk Lirası'na kadar çıktı. Fiyatları gören yabancı yatırımcılar Yunanistan’a kaçarken, emlakçılar da denetim istiyor.



Gözde turizm merkezleri başı çeken Bodrum'da kiralık villa ve konut fiyatları şaşırttı. Sabah'tan Hayrettin Şaşmaz ve Mikail Zeybek imzalı habere göre her dönem artış gösteren göç alımlarının dışında turizm sezonunun da yaklaşmasıyla birlikte kiralık yazlık ev ve villalarda resmen bir talep patlaması yaşandı. Durum bu şekilde olunca konut ve villaların sezonluk ve aylık kiraları resmen dudak uçuklattı. Geçen sezon donanımına göre aylık 200 bin Türk Lirası'na kiralanan villalar, bu sezon ise 1 milyon Türk Lirası'na kadar ulaştı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Bodrum merkez başta olacak şekilde en çok rağbet gören bölgeler arasında yer alan Göltürkbükü, Gündoğan, Yalıkavak ve Ortakent mahallelerinde deniz manzaralı ultra lüks villaların kiraları 90 bin Türk Lirası'ndan başlayıp, 25 milyon Türk Lirası'na kadar yükseldi. Özellikle gözde yerler arasında yer alan Bodrum Gölköy Mahallesinde villaların ortalama kirası 9 milyon Türk Lirası. Cennet Koyu'nda da deniz manzaralı 350 metrekarelik 5 artı 1 dubleks villanın kirası 25 milyon Türk Lirası şeklinde oldu.

Bodrum da villa kiraları 25 milyon TL ye çıktı, emlakçılar denetim istedi!

FAHİŞ FİYATLAR PİYASAYI KİLİTLEDİ

Bodrum Türkbükü'nde helikopter pisti olan ultra lüks malikanenin kira bedeli de 6 milyon Türk Lirası. Yine Bodrum Yalıkavak'ta bulunan kiralık deniz manzaralı 3 oda 1 salon tek katlı villaya da 1 milyon 150 bin Türk Lirası isteniyor. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu bu fiyatların fahiş olduğunu kaydeden Asel Gayrimenkul Yatırım'ın sahibi Necati Yavuz, "Dikkat çekmek amacıyla bunu yapıyorlar. Burada art niyetli olanlar ve ticareti ahlaksızlaştıranlar da var. Söz konusu bu rakamlar aşırı yüksek. Bu rakamlara Yalıkavak'ta, Göltürkbükü'nde ve Gündoğan'da villa almak mümkün. Yurt dışından gelenler 2, 3 milyon Türk Lirası'na kiralayabiliyor ve bu gelen üç beş zengin nedeniyle Bodrum'um emlak ve geleceği ile oynanıyor. Piyasa söz konusu bu fahiş rakamlar nedeniyle kilitlendi, konutlar satılamıyor. Bodrum'daki gayrimenkul piyasasına kesin ve katiyen denetim gerekli! Bodrum'daki emlak piyasasına müdahale edilmesi gerekiyor. Söz konusu bu rakamlar Bodrum'a gelenleri korkutuyor. Hemen komşu ülke Yunanistan var, yatırımcılar oralara kaçıyor" dedi.

 

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Bankalar tek tek açıkladı! 1.1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? 

1929 yılında Yeşilköy'de 3 bin 545 liraya satılık ev! 


Geri Dön