28 / 04 / 2024

Bodrum'da yıkılamayan asansör 3 günde yerle bir edildi!

Bodrum'da yıkılamayan asansör 3 günde yerle bir edildi!

Bodrum kıyılarında oluşa talan gözler önüne serildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 15 gündür yıkılamayan asansörü 3 günde yerle bir etti.



Tatil cenneti olan Muğla'nun Bodrum ilçesinin cennet koylarında bulunan talan gözler önüne serildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çalışmalar için kolları sıvadı. Bakan Kurum, 20 Ağustos'ta tekneyle Bodrum kıyılarında denetimde bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda kaçak yapılar tek tek belirlendi. Bin 611 konut ve 4 otel inşaatının durdurulduğu açıklandı. Mühürlenen projeler arasında Gündoğan'daki tartışmalı "The Bo Viera" adlı proje de vardı. Denize sıfır projenin imara aykırı bölümlerinin yıkılmasına karar verildi.

Firma, ekiplerin gözetiminde imara aykırı kısmının yıkılacağını duyurdu. Ancak şirket, 35 metre yüksekliğine sahip asansör kulesini yıkamadıklarını söyleyerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yaptı. Bakanlık yetkilileri düğmeye bastı. Bir türlü yıkılamayan asansör kulesi, bakanlığın devreye girmesiyle 3 günde yıkıldı. Yerle bir edilen asansör yıkımında oluşan molozların taşınma işleminin ise birkaç gün devam edeceğini ifade etti. 200 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen ve 8 kez mühürlenen denize sıfır projeye tepki veren bölge sakinleri onaylanan imar plan değişikliklerinin iptali için dava açtı.

ÖNCE

Bodrum da yıkılamayan asansör 3 günde yerle bir edildi!

SONRA

Bodrum da yıkılamayan asansör 3 günde yerle bir edildi!


Geri Dön