12 / 05 / 2024

Bodrum'daki Tarihi Kule Ev restore ediliyor!

Bodrum'daki Tarihi Kule Ev restore ediliyor!

Turgutreis Caddesi'nde şahsa ait bir arazide bulunan tarihi kule ev için arazi sahibi ile Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Bodrum Belediyesi ekipleri harekete geçti.




Bodrum'da, ünlü Türk denizcilerinden Turgut Reis'in arkadaşı Korsan Salih'in kendisi için yaptırdığı yüzlerce yıllık tarihi kule evin restorasyonu için çalışma başlatıldı. Turgutreis Caddesi'nde şahsa ait bir arazide bulunan tarihi kule ev için arazi sahibi ile Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Bodrum Belediyesi ekipleri harekete geçti. Yüzlerce yıl önce yapıldığı tahmin edilen tarihi yapının çatısında çöküntüler meydana geldiği, duvarlarında da çatlaklar oluştuğu gözlendi.

Tarihi binaları restore etmesiyle tanınan Bodrumlu mimar Ebru Erol tarafından başlatılan restorasyon çalışması kapsamında Bayburt'tan 5 kişilik uzman bir ekip oluşturuldu. 


16 evden biri

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Mimar Erol, restoresine başladıkları evin Bodrum'da 16 tane bulunan kule evlerden birisi olduğuna işaret etti. Kule evin ünlü Türk denizci Turgutreis'in arkadaşı Korsan Salih'e ait olduğunu bildiren Erol, "Ev çok uzun zamandan bu yana bakımsız bir vaziyetteydi. Çalışmalarımızı yaklaşık 3 ayda tamamlamayı planlalıyoruz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön