23 / 07 / 2024

Tarihi Kule Ev

Tarihi Kule Ev

Turgutreis Caddesi'nde şahsa ait bir arazide bulunan tarihi kule ev için arazi sahibi ile Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Bodrum Belediyesi ekipleri harekete geçti.

Ev sahipleri ve ev alacaklar dikkat! Son ödeme tarihi 31 Mayıs 2024...

Gelir İdaresi Başkanlığı: Emlak vergisinin 1. taksiti için son ödeme tarihi 31 Mayıs. Ev alacaklara vergi kolaylıkları geliyor. 2024 senesi emlak vergisinin ilk taksit ödeme zamanı 31 Mayıs 2024 tarihinde sona eriyor.

O ilde 9 adet konut satışa sunuldu! Belediye tarihi verdi: Ev alacaklara müjde! 

İzmir Narlıdere Belediyesi, İzmir ili, Narlıdere ilçesi, 2. İnönü Mahallesi, Sönmez sokakta yer alan 9 adet daireyi satıyor. Peki İzmir Narlıdere'de yer alan konutların fiyatları ne kadar?

O ilde 2 adet 3+1 daire satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın!

Mamak Belediyesi, Ankara ili, Mamak ilçesi, Ege Mahallesi'nde yer alan 2 adet 3+1 daireyi satıyor. Ev sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! İşte ayrıntılar...

Ev ve araba almak isteyenler kesinlikle bu tarihi bekleyin! İslam Memiş kırmızı kodla uyardı!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, ev ve araba almak isteyenler için tarih verdi ve üstüne basa basa uyardı. Bu tarihi bekleyin...

TOKİ o illerdeki projeleri için beklenen tarihi açıkladı! Ucuz ev bekleyenler dikkat! Sakın kaçırmayın!

Dar gelirli aileleri düşük taksitlerle ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeleri için beklenen tarihi açıkladı. Peki TOKİ hangi illerde konut inşa edecek? İşte şehir şehir o projeler...

Aydın Koçarlı'da tarihi kule ve konak kamulaştırıldı! 

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde Cihanoğlu Beyliği döneminde inşa edilen tarihi kule ile konağın bulunduğu bölge kamulaştırıldı.

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyor!

Aydın Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyorAydın il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Karacasu’daki koruma altına alınan tescilli sokaklarda incelemeler yaptı.

Sezen Aksu Balat'tan ev aldı!

Sezen Aksu'nun  Kanlıca'dan Balat'a taşınacağı gündemde...  Kanlıca'da oturan Sezen Aksu'nun Balat'tan tarihi bir ev satın aldığı iddia edildi. 

Tekirdağ Şarköy'deki tarihi 52 ev yenilenecek!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Şarköy'ün Uçmakdere, Gaziköy, Tepeköy, Güzelköy ve Eriklice mahallerindeki 52 tarihi ev aslına uygun olarak yenilenecek.

Foça'daki kule evleri yeniden tasarlandı!

İzmir'in Foça ilçesinin yüzyıllardır süregelen konut geleneğini oluşturan ve birçoğu kaderine terkedilmiş halde bulunan tarihi kule evlerini YÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü yüksek lisans öğrencileri yeniden tasarladı.

Maltepe Adam Kule ev fiyatları 2017!

DAP Yapı tarafından Maltepe Dragos bölgesinde inşa edilen Adam Kule Evleri, Nisan ayında teslim ediliyor. İşte, Maltepe Adam Kule ev fiyatları 2017...

Adam Kule Dap Yapı teslim tarihi!

Adam Kule Dap Yapı teslim tarihi bu yıl Nisan ayı olarak belirtiliyor. Adam Kule'de daire fiyatları 400 bin TL'den başlıyor...

Tarihi Kule Ev Haberi

Tarihi Kule Ev


Bodrum'da, ünlü Türk denizcilerinden Turgut Reis'in arkadaşı Korsan Salih'in kendisi için yaptırdığı yüzlerce yıllık tarihi kule evin restorasyonu için çalışma başlatıldı. Turgutreis Caddesi'nde şahsa ait bir arazide bulunan tarihi kule ev için arazi sahibi ile Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Bodrum Belediyesi ekipleri harekete geçti. Yüzlerce yıl önce yapıldığı tahmin edilen tarihi yapının çatısında çöküntüler meydana geldiği, duvarlarında da çatlaklar oluştuğu gözlendi.

Tarihi binaları restore etmesiyle tanınan Bodrumlu mimar Ebru Erol tarafından başlatılan restorasyon çalışması kapsamında Bayburt'tan 5 kişilik uzman bir ekip oluşturuldu. 


16 evden biri

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Mimar Erol, restoresine başladıkları evin Bodrum'da 16 tane bulunan kule evlerden birisi olduğuna işaret etti. Kule evin ünlü Türk denizci Turgutreis'in arkadaşı Korsan Salih'e ait olduğunu bildiren Erol, "Ev çok...