29 / 04 / 2024

Boğaziçi Ortaklık Zirvesi, 22 Kasım'da başlayacak!

Boğaziçi Ortaklık Zirvesi, 22 Kasım'da başlayacak!

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkunun başkanlığında 2 yıl önce kurulan Uluslararası İşbirliği Platformunun (UİP) bu yıl ikincisi gerçekleştireceği Boğaziçi Ortaklık Zirvesi, 22-25 Kasım tarihlerinde yapılacak



Yeni Ortaklıklar ve Komşularla Güven Odaklı İlişkiler, Bölgesel Değişim ve Kalkınma ana temasıyla gerçekleşecek zirvenin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapanışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak. 41 ülkeden işadamı ve üst düzey bürokratın katılacağı zirveye İsrail davet edilmedi. Zirvenin Eş Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Basın Sözcüsü Emekli Büyükelçi Nüzhet Kandemir, Boğaziçi Zirvesinin İsviçrenin Davos kentinde düzenlenen World Economic Forum (WEF) toplantılarına rakip olmasını umduklarını söyledi.

Ticaret hedefimize uygun

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı ve UİP Eş Başkanı Mehmet Büyükekşi, şunları söyledi: Geçen yıl 15 ülkeden katılımcı zirveye gelmiş. 14 başlıkta 75 ticari anlaşma yapılmış. İkinci zirveye 41 ülkeden işadamı ve bürokrat katılıyor. Böyle bir coğrafyadaki katılımcı kitlesi bizim ihracatımızın da ana hedef kitlesidir. Dış ticaret, finansman, bilişim, enerji ağırlıklı sektörleri ele alacağız.

Emekli Büyükelçi Nüzhet Kandemir ise, UİP yaptığı çalışmalar ve düzenlediği konferans ve zirvelerle Davostaki forumları aratamayacak bir düzeyde olacak. Davos bize rakip olacak diyebilirim dedi.

First ladyler bölgesel kalkınmada kadının rolünü tartışacak

BOĞAZİÇİ Zirvesinde 24 Kasımda Bölgesel Kalkınmada Kadının ve Kadın Girişimciliğinin Artan Önemi başlıklı bir oturum gerçekleşecek. TÜSİAD Başkanı Ümit Boynerin başkanlık edeceği bu oturama, Mehriban Aliyev, Emine Erdoğan, Suudi Arabistan Prensesi Amira Al Taweel, Katar Vakfı Başkanı Nasser Al Missned, yazar Elif Şafak, Kenize Murad gibi
isimler katılacak.
Hürriyet/Sadi Özdemir


Geri Dön