28 / 04 / 2024

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'na ilk iptal davası Ankara'dan!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'na ilk iptal davası Ankara'dan!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı ihalesinin iptali için ilk dava Ankara'dan açıldı. Dava dilekçesinde ihalenin iptali istendi.



Türkiye'nin cennet köşelerinden Bolu Gölcük Tabiat Parkı ihalesinin iptali için ilk dava Ankara'dan açıldı. Dava dilekçesinde yürütmenin durdurulması ve ihalenin iptali istendi. Gölcük'e yapılması planlanan projenin ilk fotosunu da Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi paylaştı.


Bolu Gölcük Tabiat Parkı ihalesi gün yapıldı ve kazanan firma açıklandı. 19 odalı dağ köşkü ile 25 adet bungolovdan meydana gelen Bolu Gölcük Tabiat Parkı ihalesini Kurtuluş Tokcan kazandı. Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre; Ancak Mimarlar odası Ankara Şubesi, Bolu İdare Mahkemesine gönderilmek üzere Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesine dava dilekçesi verdi. 


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuya ilişkin açıklama yaptı. Karakuş, "Bu ihale yasa dışıdır. İhaleye giren de ihaleyi yapan da suç işlemektedir. Gölcük Tabiat Parkı'nda yapılacak inşai faaliyetlerle ekosistemin bütünlüğü bozulacak, telafisi imkansız zararlar verilecektir. Yaban hayatı tahrip edilecek, konaklama kapasitesinin arttırılması ile toprak, su ve hava kirlenmesi ve benzeri çevre sorunları yaratacaktır. Bolu Belediye Başkanı'nın kiracısı olduğu kamusal bir alanı kanuna aykırı şekilde ihaleye çıkartması, kamusal alanı özelleştirmeye çalışması, Bolu Beyliği gibi davranmasının cevabını yargı verecektir. Bolu Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde bir Belediye midir, yoksa beylik midir?" şeklinde ifadelerde bulundu. 


Geri Dön