03 / 05 / 2024

Bolu Karacasu'daki 53 bin dönümlük arazi Ankara'da ihaleye çıkacak!

Bolu Karacasu'daki 53 bin dönümlük arazi Ankara'da ihaleye çıkacak!

İhaleye Bolu’dan çok önemli isimler katılırken, il dışından da çok değer veren ünlü firmalar da araziyi alabilmek için seferber oldular.



53.036 metrekare arazi, Kütahya Çavdarhisar Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yeni binaların yaptırılması karşılığında yarın Ankara’da ihaleye çıkıyor. İhaleye çok sayıda çok önemli isimler ve firmaların katıldığını Bolu Olay Gazetesi olarak araştırıp bulduk. 

Bolu Olay Gazetesi olarak yaptığımız araştırmada yarın Ankara’da yapılacak olan ihaleye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Muhitin Palazoğlu, Türkiye’nin ünlü porselen firması olan ve merkezi Kütahya’da bulunan Güral Porselen, Çorum’dan Çoşkunlar A.Ş., İstanbul’dan iki büyük firma ile Bolu’dan Boluspor Kulüp Başkanı Savuş Abak, İşadamları Yaşar Çelik, Burhan Çelik’in, ihaleye katılıp atıl durumda bulunan arsaya sahip olmaya çalışacakları öğrenildi. Bazı kesimler Güral Porselen’in ihaleyi almaya yakın olduğu ve bu firmanın Bolu’ya ve Karacasu’ya daha da çok katma değere katacağı konusunda fikir beyan ettikleri öğrenildi.

 

Bolu Karacasu’da Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 53.036 dönüm arazi yıllar öncesinde, Karacasu Belediyesi tarafından turizm alanı olarak paftalara işlenmişti. İşletme ve lojmanların bulunduğu 53.036 dönüm arazi 12 milyon bedelle Bolu’daki bölge müdürlüğüne bina yapımı karşılığı 2 kez Bolu’da ihaleye çıkmıştı. Şimdi ise, 27 Ocak’ta( Bu gün) Ankara’da ihaleye çıkıyor. 53.036 dönüm arazinin satışına karşılık, Kütahya’da 9.250 metre kapalı alanı bulunan Orman Bölge Müdürlüğü idari binası, 13 Ha. sahanın yolları ve ihatası, 1.350 metre kare kapalı alanlı Çavdarhisar yangın acil durum ünitesinin projeleri anahtar teslimi yapılmak kaydıyla verilecek.


2 KEZ BOLU’DA İHALEYE ÇIKMIŞTI


53.036 dönüm Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arazi daha önce 2 kez Bolu’da ihaleye çıktı. İhaleye çıktığı zaman Bolu’da ünlü bir proje müteahhidi tarafından projelerinin yapıldığı, yeni yapılaşmanın Atatürk Orman Parkı etrafına yapılması öngörülen binalar olduğu öğrenildi. Yaklaşık inşaat bedeli 12 milyon lira olan ihale çeşitli nedenlerle iptal olduktan sonra, bakanlık kararı ile 3. kez ihale Ankara’da yapılıyor. Yapılacak olan ihalenin Bolu değil de neden Ankara’da yapılmak istendiği ise kafalarda soru işareti bıraktı. Daha evvel 2 kez Bolu’da yapılan ihalenin 3.sünün  Ankara  Orman Genel Müdürlüğünde yapılmak istenmesine anlam verilemedi.


KARACASU CEZALANDIRILIYOR MU?


Bolu’nun turizm alanında gelişmeye en müsait beldesi olan Karacasu’da bulunan bu arazinin satışından elde edilecek olan paranın başka bir ile yatırım olarak gitmesi, Karacasu’nun ve genel olarak Bolu’nun cezalandırıldığı yönünde şüpheler uyandırıyor. Daha önce hastane yapılacağı yönünde açıklamaların yapıldığı arazinin hangi amaçla kullanılacağı ise ihaleyi alacak kişi ya da şirketlerin tasarrufunda olacak. 


İlk ihaleye çıkmadan Vakıfbank tarafından yaklaşık 4 yıl önce tahmini satış bedeli 25 milyon lira olarak belirlenmişti. Yer bedelinin zamanla artması gerekirken neden yarı yarıya düştüğü de cevaplanmayı bekleyen sorular arasında.



VİLLA YAPTIRMAM


Karacasu Beldesi Belediye Başkanı Celal Beydili, ihaleyi alacak olan firma ve işadamlarına uyarıda bulunarak, “Şu an atıl durumda bulunan ve bizim sınırlarımız içersindeki bu değerli araziyi kim alıra alsın kesinlikle villa yaptırmam ve ruhsat vermem. Şayet otel, sağlık merkezi ve spor tesisleri ile hastane yapılacaksa sonuna kadar destekleriz” dedi.


Geri Dön