29 / 04 / 2024

Mamak, Etimesgut ve Kazan’daki 40 bin dönüm kışlaya 7 dev proje!

Mamak, Etimesgut ve Kazan’daki 40 bin dönüm kışlaya 7 dev proje!

Mamak, Etimesgut ve Kazan’daki kışlalar taşınmaya başladı. 3 belediye 40 bin dönümlük arazi için hazırladığı projelerini SABAH Ankara’ya anlattı.



Mamak, Etimesgut ve Kazan’daki kışlalar taşınmaya başladı. 3 belediye 40 bin dönümlük arazi için hazırladığı projelerini SABAH Ankara’ya anlattı.


FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişimi esnasında tankların çıktığı, F-16 ve helikopterlerin kalktığı kışlalar şehir merkezinden çıkartılıyor. Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Tugayı ve Mamak'taki 4. Kolordu'da taşınma çalışmaları devam ederken darbenin merkez üssü konumundaki Kazan Akıncı Üssü'nün taşınması ise savcının soruşturmasını devam ettirmesi nedeniyle ileri bir tarihte gerçekleştirilecek. Yaklaşık 40 bin dönüm, bir diğer deyişle toplam 40 milyon metrekarelik alana sahip bu 3 kışla ile ilgili Mamak, Etimesgut ve Kazan Belediye Başkanları proje fikirlerini SABAH Ankara'yla paylaştı.

'ÖNCELİĞİMİZ YOL'

Etimesgut'tan taşınan Zırhlı Birlikler'in bulunduğu alana ise Milli Savunma Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı ve kuvvet komutanlıkları taşınacak. Bu gelişmenin ilçeye değer katacağını belirten Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "Zırhlı birliklerin buradan kaldırılması ile yaklaşık 20 bin dönümlük arazinin yaklaşık 5 bin dönümlük bölümü daha önce Milli İstihbarat Teşkilatı'na tahsis edilmişti. Şimdi geriye kalan 15 bin dönümlük arazi üzerinde hükümet yetkililerinin yaptığı açıklama göre Milli Savunma Bakanlığı ve kuvvet komutanlıklarının bölgemize geleceği yönündeydi. Ancak bu yerleşim başlamadan önce plansız bir alan olan bu arazide planlama yapılmalıdır. Eskişehir, Anadolu ve  Ankara  Bulvarı ile Etimesgut merkezi, Elvankent ve Bağlıca bağlantı yollarının ivedilikle oluşması lazım" dedi.


FUAR ALANI KURULABİLİR

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Taşınma işleminin ardından Milli Savunma Üniversitesi kurulabilir. Kurulacak olan bu üniversitenin bir bölümü Mamak, diğer bölümü Kazan'da konuşlanabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatla kurulmaya başlanan Havacılık ve Savunma Sanayi Kümelenmesi Akıncı Üssü'nün hemen yanında. Kazan'a Havacılık ve Savunma Sanayi Teknoloji Merkezi ile Uluslararası Havacılık Fuar alanları da kurulabilir. MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ve diğer STK'ların da bu yönde düşünceleri var" dedi.


'CEZAEVİ MÜZESİ KAZANDIRILMALI'?

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise Samsun Yolu'nun hemen kenarında bulunan ve yaklaşık 11 milyon metrekarelik alana sahip 4. Kolordu için 4 projelerinin olduğu ifade etti. Akgül, "Bu alan oldukça geniş bir bölgeyi kaplıyor. Biz burada ilk olarak Milli Savunma Bakanlığı veya başka bir üniversiteye kampus oluşturulmasını istiyoruz.Bir diğer düşüncemiz ise kışla içerisinde bulunan bakir alana emniyet ve sivil şehitlerimiz için konutların yapılmasıdır. Biz bu konularla ilgili proje çalışmalarımızı bakanlıklara sunacağız" şeklinde konuştu.


Sabah Ankara


Geri Dön