Kent Haberleri

Bomba hamle... Dolar gümbür gümbür geliyor! Doları olanlar bakmadan geçmeyin

Fed tarafından gelen şahin tonda mesajlar doların daha da güçlenmesini sağlıyor. Dolar yeni haftaya bomba gibi bir hamle ile başladı. işte son dakika dolar kuru 26 Eylül 2022... jpg' alt='Şerife Aydın'/>Dolar haftaya bomba hamle ile başladı

Dolar haftaya bomba hamle ile başladı. Dolar endeksi yükselişe geçerken dolar kuru da rekor tazeled.. Haftanın ilk işlem gününde  doları olanlar dolar kurundaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Döviz kurlarını takip edenler bugün dolar ne kadar? Dolar/TL kaç lira? Dolar/TL kaç lira oldu? sorularının yanıtlarını merak ediyor. İşte son dakika dolar/TL kuru 26 Eylül 2022...

DOLARDAN BOMBA HAMLE

Haftanın ilk işlem günün olan 26 EYlül 2022 dolar kuru haftaya bomba hamle ile başladı. Dolar kuru haftanın ilk işlem günü rekor kırarken dolar endeksi yükselişe geçti.

Dolar kuru haftanın ilk günü olan 26 Eylül 2022 Pazartesi günü dolar 18,44 seviyesi ile rekor tazeledi. Geçen hafta Fed'in faiz kararından sonra dolar kuru 18,38 TL seviyesine kadar yükselirken, Perşeme günü açıklanan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kararından sonra dolar endeksi 20 yıl aradan sonra rekor kırarak 112 dolar seivyesine yükseldi. Dolar/TL kuru ise 18,40 TL seviyesine kadar çıktı.

 

DOLAR GÜMBÜ GÜMGÜ GELİYOR

Dolar kuru Fed'in faiz kararından sonra yükselişe geçti. Dolar euro, sterlin gibi gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazandı. Dolar diğer parabirimlerine karşılık resmen gümbür gümbür geliyor.

İngiltere’de yeni Başbakan Liz Truss’un agresif vergi kesintilerini öngören paketinin enflasyonu daha da tetikleyeceğine yönelik endişeleler ve Fed’in sert faiz artış patikasına girmesiyle düşüşe geçen sterlin haftaya dolar karşısında rekor düşük seviyeyle giriyor.

Euro ise dolar karşısında değer kaybettiç Euro kuru dolar paritesi 20 yıl aradan sonr ailk kez bu kadar geriledi ve 0,97 seviyesine kadar düştü.
 

DOLARDA REKOR

Dolar/TL rekor seviyelere yüseklirken Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) de dolar/TL'deki adil değerini güncelledi.

IIF Başekonomisti Robin Brooks, dolar/TL'de adil değeri 16,50 seivyesinden 21 seviyesine kadar yükselttiklerini duyurdu. Brooks bu değerin salgın öncesi dönemde 5,50 seviyesinde olduğuna dikkat çekti.

 
DOLARI OLANLAR DİKKAT

Dolar kurundaki son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor.Yatırımcılar dolar kuru bugün güne nasıl başladı? Doalr bugün ne kadar? Dolar bugün kaç TL? sorularının yanıtlarını araştırıyorlar.

Dolar/TL bugün 18,44 seviyesinden güne başlarken euro dolar paritesi 0,96 seviyesine kadar düştü.

1 dolar Ekim ayında işte bu kadar olacak! Analistlerden peş peşe son dakika açıklaması!

Ekonomi profesöründen dolar için kritik uyarı. Dolar 25 lira olacak

Dolar kahini Selçuk Geçer bombayı patlattı, 1 Ekim'e işaret etti!