05 / 05 / 2024

Bombasavar cepheli binalara yabancı ilgisi

Bombasavar cepheli binalara yabancı ilgisi

Çuhadaroğlu Holding'in dünyada sadece Almanya, İsrail ve Amerika'da yapılabilen bomba ve kurşun işlemez bina teknolojisine İngiliz ve Fransızlar talip.



Ar-Ge çalışmalarının 4 yıl sürdüğünü belirten Çuhadaroğlu Holding CEO'su Nejat Çuhadaroğlu, yaklaşık 950 bin euroya mal olan sisteme İngiliz ve Fransızlar'ın talip olduğunu, ancak bu teknolojiyi satma konusunda biraz tutucu olduklarını söyledi.
Sistemin geliştirilme sürecini anlatan Çuhadaroğlu, "İngiltere'de İçişleri Bakanlığı'nın bir işini almak üzere başlattığımız bomba ve kurşuna dayanıklı cephe sistemleri çalışmasını, işi alamayınca yarıda bırakmıştık. 2003 yılında yapılan bombalı saldırıyla HSBC binasının bizim yaptığımız dış cephesi epey zarar görünce, yarıda kalan bomba ve kurşuna dayanıklı giydirme cephe üzerinde tekrar çalışmaya başladık. Ar-Ge departmanımız 3-4 yıl içinde Türkiye'nin ilk ve tek bombaya, kurşuna dayanıklı doğrama indirme cephe ve kapı sistemlerini üretti" dedi.
Bugün bankalar, konsolosluklar, askeri birimler, kuyumcular, alışveriş merkezleri için bombaya, kurşuna ve yangına dayanıklı güvenlik doğramaları yaptıklarını belirten Çuhadaroğlu, başta Adana'daki İncirlik Üssü olmak üzere yaklaşık 10 kadar kuruma bu sistemi uyguladıklarını kaydetti.

Yurtdışı satışlar düştü
Çuhadaroğlu, aralarında, eski HSBC binası, İş Bankası Kuleleri, Sabancı Kuleleri, Garanti Bankası merkezi, Atatürk Havalimanı, Akmerkez, TAV'ın yurtdışında aldığı havalimanı projeleri, Azerbaycan milli meclis binası, Fransa Jessuie Üniversitesi ve Soçi 2014 Kış Olimpiyatları kompleksinin bulunduğu yüzlerce projenin dış cephe kaplamalarını gerçekleştirdiklerini anlattı.
Dünyada Rusya'dan Tunus'a, İngiltere'den Libya'ya, Kazakistan'dan Karayipler'e kadar birçok ülkede faaliyet gösterdiklerini dile getiren Çuhadaroğlu, "Yaşanan global kriz yurtdışı satışlarımızı yarı yarıya düşürdü. Ancak biz yeni pazarlarla yurtdışında gücümüzü artırmayı planlıyoruz" diye konuştu. Çuhadaroğlu, şimdiki hedeflerinin ise Amerika olduğunu söyledi. 2008 yılında 120 milyon dolarlık bir ciro gerçekleştirdiklerini, ihracatın tutarının ise 25 milyon dolar olduğunu anlatan Çuhadaroğlu, yakın zamanda Tunus Havalimanı ve Irak'ta bir devlet hastanesinin giydirmesini de yapacaklarını ifade etti,

Eski HSBC binası birkaç aya tamam
Terör saldırısına uğramadan önce HSBC binasını 2 kez söküp 3 kez giydirdiklerini anlatan Nejat Çuhadaroğlu, bombalama olayından sonra Palmali AŞ'nin aldığı ve otel olması planlanan eski HSBC binasının giydirilmesi çalışmasına geçen ekim ayında başladıklarını söyledi. Çuhadaroğlu, özel dizayn alüminyum panellerin kullanıldığı binanın giydirmesini birkaç aya kadar bitirmeyi planladıklarını dile getirdi.
Referans

Geri Dön