29 / 04 / 2024

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yatırımcılar tarafından sürpriz şekilde algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans şeklinde de yorumlandı



Çin'in borç krizi yaşayan dev gayrimenkul şirketi Evergrande'nin tasfiye davası 29 Ocak 2023 tarihine ertelendi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu karar yatırımcılar için büyük bir sürpriz olurken, şirketin krizin çözümü için biraz nefes alabileceği yorumları da yapıldı.

Finansgündem'in aktardığı detaylara göre China Evergrande Group, Hong Kong'ta ilgili mahkemenin dünyanın en borçlu emlak geliştiricisinin tasfiye edilip edilmeyeceğine ilişkin kararı bir defa daha ertelemesinden sonra alacaklılarla yeniden yapılandırma anlaşması yapmak için nefes aldı.

SON BİR SENEDİR İLK KEZ DAVADA DEĞİŞİKLİK MEYDANA GELDİ

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre mahkemeden yapılan açıklamada, söz konusu davanın 29 Ocak 2023 tarihine ertelendiği belirtildi. Beklenmedik bu erteleme, ilk dilekçe sahibinin Pazartesi günü derhal tasfiye için baskı yapmaması üzerine geldi ve bir seneden uzun süredir devam eden davadaki son değişiklik oldu.

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group a cansuyu !

Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu şirketin, ülkenin gelmiş geçmiş en büyük yeniden yapılandırmalarından biri olacak bu süreç için offshore tahvil sahipleriyle anlaşmaya varması için 8 haftası var.

Yine verilen bilgilere göre Evergrande'nin avukatı Pazartesi günü konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 26 Kasım 2023 tarihinde yeni bir teklif gönderildiğini ve firmanın alacaklılardan daha çok destek ve geri bildirim almayı umduğu için bir erteleme daha talep ettiğini dile getirdi.

Yine pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre alacaklılar grubunun hukuk danışmanı olan Kirkland - Ellis LLP hukuk firmasının ortaklarından Neil McDonald mahkeme dışında verdiği bir röportajda, "Dilekçe sahibi pozisyonunu değiştirdi ve şirketi tasfiye etmeye zorlamadı, bu bizim için bir sürpriz oldu" diye konuştu.

Bu arada, alacaklı grubun Evergrande'nin mahkemeye sunmuş olduğu son teklifi "kesin olarak reddettiğini" de sözlerine ekledi.
 

Konut satışında çirkin oyuna büyük ceza yolda! Fiyatları işte böyle yükseltiyorlar!

'Fahiş fiyatlarla konut satılıyor algısı yanlış!'

Prof. Dr. Naci Görür'den Kentsel Dönüşüm itirafı: 'Pişman oldum, bu şartlarda dönüşüm olmaz!'


Geri Dön