30 / 04 / 2024

'Fahiş fiyatlarla konut satılıyor algısı yanlış!'

'Fahiş fiyatlarla konut satılıyor algısı yanlış!'

Temel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akdağoğlu konut sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdağoğlu vatandaşların faize bulaşmadan gayrimenkul sahibi olmasına olanak sağlanması gerektiğini belirtti. 



Temel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akdağoğlu emlak sektörünü değerlendirdi. 

Vatandaşların faize bulaşmadan yatırım yapmalarını, ev sahibi, arsa sahibi olmalarını arzuladıklarını söyleyen Akdağoğlu, "Ama insanlarımızın faize bulaşmadan ev sahibi, arsa sahibi olabilmeleri mümkün görünmüyor. Yanı sıra bankaların konut faizleri de çok yüksek" dedi.

Bankaların konut kredisi verse bile bunu geri ödeyebilecek bütçe kapasitesinde insan sayısının neredeyse bulunmadığını belirten Akdağoğlu, "Maalesef insanlarımızın cebinde arsayı, konutu krediye bulaşmadan alabilecekleri nakit para da bırakmadılar. Paramız da sürekli değersizleşiyor, insanlarımızın cebindeki para kelimenin tam anlamıyla pul olmuş durumda” ifadelerini kullandı.

Akdağoğlu, “İnşaat maliyetlerindeki artış maalesef devam ediyor. Bu artış dolayısıyla konut piyasasında imalatta da satışta da müthiş bir gerileme yaşandı. Şu anda insanlarımızın konuta erişimindeki problemler yoğun şekilde sürüyor” dedi.

 Fahiş fiyatlarla konut satılıyor algısı yanlış!

FAHİŞ FİYATLARLA EV SATILIYOR ALGISI YANLIŞ

Milli gazetede yer alan habere göre, Akdağoğlu inşaat artışa örnek olarak Türkiye'de üretilen ürünlerdeki fiyatlara dikkat çekerek, “Bunun dışında bazı kalemler var ki, tamamen hammaddesi ülkemizde üretilmiş ve burada işlenmiş olmasına rağmen dolarizasyon bahane edilerek aynı dolar sıçramaları gibi yukarıya sıçratıyorlar. Bu konuda hükümetimiz yetkililerinden gerekli adımları atmasını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Söz konusu durumu örneklerle açıklayan Akdağoğlu "Örnek vereyim: Çimento ülkemizde çıkıyor. Beton burada üretiliyor. Buna rağmen yaşanan fiyat artışlarını konut üreticileri olarak göğüsleyemiyoruz. Dolayısıyla biz maliyette her ay fiyat düzenlemesi yapıyoruz konut satışlarında. Fahiş fiyatlarla Türkiye’de konut satılıyor diye bir algı var. Bu doğru değil. Bizim sektörümüzde yüzde 25, yüzde 30’larda bir kâr marjı var. Konut fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için maliyet artışlarının önüne geçmek lazım. Bununla ilgili bir adım atılmasını bekliyoruz.” diye belirtti.

 Fahiş fiyatlarla konut satılıyor algısı yanlış!

FAİZSİZ KONUT DESTEĞİ VERİLMELİ

Vatandaşlarımızın konut sahibi olabilmek için bankalardan kredi desteği alamadıklarına, bankalarda konut kredilerinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Akdağoğlu, “Konut faizlerinin yüksek olması dolayısıyla bankalardan kredi alıp da taksiti ödenemeyecek durumda. Merkez Bankası’nın politika faizlerini artırması hem tüketici faizlerine hem de konut faizlerine yansıyor. Biz aslında insanlarımızın faize bulaşarak ev almasına kesinlikle karşıyız. İnsanlarımızın faizsiz sistemle ev alabilmelerinin önü açılmalı. Biz insanlarımızın faize bulaşmadan yatırım yapmalarını, arsa sahibi, ev sahibi olmalarını arzularız. Ama insanlarımızın faize bulaşmadan ev sahibi, arsa sahibi olabilmeleri mümkün görünmüyor" şeklinde konuştu.

Konut satışında çirkin oyuna büyük ceza yolda! Fiyatları işte böyle yükseltiyorlar!

2024 bedelli askerlik ücretleri belli oldu mu?  


Geri Dön