30 / 04 / 2024

Borcu olanları ilgilendiriyor! Borç yapılandırması için tarih belli oldu

Borcu olanları ilgilendiriyor! Borç yapılandırması için tarih belli oldu

TBMM’nin açılması ile birlikte yürürlüğe geçmesi beklenen birçok teklif masaya yatırılacak. İşte detaylar…



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim’de açılıyor. Meclis’in açılması ile birlikte 85 milyon vatandaşın her birini ayrı ayrı ilgilendirecek çok önemli kararların alınması beklenmekte.

Bu aşama esnasında toplumun ekonomik rahatlamasını sağlayacak olan önlemleri içeren Torba Kanun teklifinde de son aşamaya gelindi.

Dünya’nın  haberine göre; bütçeye getirdiği yük konusunda önemli kararsızlıklar yaşanan kur korumalı mevduatın altı ay ya da bir yıl uzatılmasına ilişkin düzenleme torba teklife girmiş olacak.

Kamuya olan borçların yapılandırılmasında da ödemesiz dönem seçeneği masaya getirilirken de bunun seçim sonrasına gelecek şekilde belirlenebileceği ifade edilmekte.

Çalışan kişilere nakit olarak ödenen yemek ücretlerinin gelir vergisi ve aynı zamanda SGK priminden muaf tutulmasına yönelik bir madde de yanı sıra kamuoyundan gelen tüm tepkilere rağmen, enflasyon muhasebesinde uygulama geçmişinin geri çekilmesine yönelik bir madde bulunmayacak.

Önümüzdeki sene haziran ayında yapılması planlanan seçimlerin öncesinde etkileri görülecek birtakım kritik önlemleri kapsayan torba kanun teklifi üzerinde çalışmalar devam etmekte.

TBMM için tatil olmasına rağmen uzun bir süredir başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere, ilgili birçok bakanlıkların bürokratları uzun süredir torba hazırlıkları için mesailerinin önemli kısmını Meclis’te geçiriyorlar. Bir yandan 2023 senesi bütçesi hazırlanırken, diğer şekilde de torba teklife yavaş yavaş son şekli verilmekte.

Borcu olanları ilgilendiriyor! Borç yapılandırması için tarih belli oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön