01 / 05 / 2024

Bornova'da viyadük eylemi yapıldı!

Bornova'da viyadük eylemi yapıldı!

Bornova'da bir grup vatandaş yapımı devam eden izmir - İstanbul Otoyolu'nun projesinde hatalar bulunduğunu iddia ederek projenin kendilerini de mağdur edeceği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.



Bornova Doğanlar semtinde bir kamyon garajında toplanan vatandaşlar, yola ilişkin imar planı haritaları ve benzeri projelerden olumsuz etkilenen binaların fotoğraflarını gazetecilere gösterdi. 


Grup adına açıklama yapan Avukat Kemal Turan, otoyol projesinin Doğanlar-Naldöken-Belkahve geçişinin viyadük değil tamamen dolgu olarak yapılmasının planlandığını, bu konuda yaptıkları basın açıklamaları sonrası Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yolun üçte ikilik kısmının viyadüğe çevrilmesine karar verdiğini belirtti. Turan, viyadük yapılmaması nedeniyle semtin önemli ulaşım yollarından 1550 sokağın tamamen kapanacağını, otoyol kenarında kalan evlerin 18 metre yüksekliğindeki duvara bakacağını ifade etti. 


Bölgede evleri bulunan vatandaşlar da bilirkişi heyetlerinin otoyolun geçeceği farklı yerlerdeki mülklere daha yüksek oranda değer azalışı kararı verdiğini savunarak haksızlığın giderilmesini istediklerini belirttiler. 


İzmir 9 Eylül Üniversitesi


Geri Dön