18 / 05 / 2024

Borsa 9 ayın en yüklü yabancı girişi ile karşı karşıya!

Borsa 9 ayın en yüklü yabancı girişi ile karşı karşıya!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) açıkladığı verilere göre, 19 Ağustos haftasında yabancı yatırımcıların net hisse alımı 366 milyon dolara ulaştı. İşte detaylar!



TCMB verilerine göre, yabancı yatırımcıların net hisse alımı arttı. Bu şekilde 2021 yılı Kasım ayından bu yana en yüklü yabancı girişi oldu.

Borsa İstanbul'a yabancı yatırımcı girişi devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre 19 Ağustos haftasında yabancı yatırımcılar hisse bölümünde 366 milyon dolarlık net alım yapıldığı saptandı. Bu şekilde Kasım 2021'den bu zamana kadar borsaya en yüklü yabancı girişi yaşandı. 19 Ağustos haftasında yabancı yatırımcı tahvilde ise 10 milyon dolarla net satış işlemi yapıldı. Son veriler ile birlikte Ağustos ayında yabancı yatırımcının borsada nette 700 milyon doları aşan alım gerçekleştirdiği saptandı. Yılın tamamına bakıldığında ise borsada yabancı yatırımcının net satış tarafında olduğu izlendi. TCMB verilerine göre yıl başından bu yana yabancıların hisselerde net satışı 3,2 milyar dolara dayandı.

MediaMarkt’tan yaptığınız alışverişlerde 2.500 TL’ye varan indirim! İşte kaçırmayacak indirimler!

Servis ücretleri 2022-2023 eğitim yılı ne kadar oldu? Servis ücretlerine ne kadar zam yapıldı?

TOKİ sosyal konut projelerinde aylık taksit ne kadar olacak? TOKİ sosyal konut aylık taksitler açıklandı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön