12 / 05 / 2024

Borsa haftayı ekside kapadı! İşte Borsa İstanbul’da en çok işlem gören hisse senetleri!

Borsa haftayı ekside kapadı! İşte Borsa İstanbul’da en çok işlem gören hisse senetleri!

Küresel bankacılık sistemine ilişkin endişeler nedeniyle Borsa İstanbul haftanın son işlem gününde negatif bir seyir izledi. BIST 100 endeksi yüzde 0,59 oranında değer kaybederek günü 5 bin 31 puandan kapadı.



DEUTSCHE BANK ENDİŞELERİ

Borsa haftayı ekside kapadı! İşte Borsa İstanbul’da en çok işlem gören hisse senetleri!

Almanya'nın önde gelen bankalarından olan Deutsche Bank'ın hisselerinde yüzde 10'u aşan oranlarda gerileme yaşanması, küresel piyasalarda bankacılık sektörünün sağlığına ilişkin endişelerin artmasına neden oldu. Uzmanlar ayrıca ABD Merkez Bankası Fed’in gelecek dönem para politikalarına yönelik belirsizliklerin de piyasalarda fiyatlamaları güçleştirdiğini savunuyor.

GELECEK HAFTANIN GÜNDEMİ

Piyasa çevreleri, gelecek hafta piyasalar açısından takip edilecek gündem maddeleri arasında; Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özetinin yer aldığını belirtiyor. Ayrıca uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye değerlendirmesi de piyasaların odağında olacak bir başka konu.

Veri gündeminde ise yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, ekonomik güven endeksi ve dış ticaret dengesi gibi oldukça kritik makro ekonomik veriler yer alıyor. Yurt dışında ise ABD'de ve İngiltere'de büyüme rakamları,  Euro Bölgesi'nde ve Almanya'da enflasyon verileri yakından takip edilecek. Ayrıca yurt dışında takip edilecek diğer veriler ise Çin'de sanayi karları, Japonya'da sanayi üretim verileri olarak sıralanıyor.


Geri Dön