28 / 04 / 2024

Borsada kayıp yüzde 2’yi aştı! Hangi hisseler değer kazandı, hangileri geriledi? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsada kayıp yüzde 2’yi aştı! Hangi hisseler değer kazandı, hangileri geriledi? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsa İstanbul'da kayıp yüzde 2’yi aşarken, BIST 100 endeksi 4 bin 506 puana geriledi. Uzmanlar, seçim ortamının getirdiği belirsizlik nedeniyle yatırımcıların hisse yatırımı konusunda temkinli davrandığını belirtirken, işlem hacmindeki gerileme de dikkat çekiyor.



Küresel piyasalardaki belirsizlikler ve 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin oluşturduğu belirsizlik ortamı nedeniyle risk almak istemeyenler hisse piyasalarına temkinli yaklaşıyor. Yatırımcılar seçim öncesi belirsizlikler yüzünden hisselerden çıkarak nakite dönerken, bu eğilim endeksin seyrini de etkiliyor.

Borsada kayıp yüzde 2’yi aştı! Hangi hisseler değer kazandı, hangileri geriledi? İşte en çok işlem gören hisseler!

Geçen yıl yatırımcılarına rekor seviyelerde getiri sağlayan borsa bu yıl beklenen getiriyi sağlayamadı. Diğer yandan kısa vadede hedefledikleri kar oranını elde edenlerin yaptığı kar satışlarıyla Borsa İstanbul’da dalgalı seyir devam ediyor. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü yüzde 2’nin üzerinde değer kaybıyla haftaya başladı.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, üç günlük tatilin ardından güne 13,20 puan ve yüzde 0,29 değer artışıyla başladı. Güne 4 bin 631 puandan başlangıç yapan endeks, seans boyunca en düşük 4 bin 499 puana gerilerken, en yüksek 4 bin 660 puana kadar yükseliş kaydetti. Endeks, önceki kapanışa göre günün sonunda yüzde 2,42 oranında değer kaybederek 4 bin 506 puana geriledi. Borsa İstanbul’da toplam işlem hacmi de geriledi. İşlem hacmi 40,6 milyar lira olarak gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön